menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Το Πάσχα της Αγάπης

Το Πάσχα της Αγάπης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η φτώχεια ορθώνεται εντός της κοινωνίας σαν ένα πανύψηλο, αδιαπέραστο τείχος που χωρίζει τον κοινωνικό ιστό σε προνομιούχες και αποσυνάγωγες ομάδες. Η κατεδάφιση του τείχους δεν είναι ανέφικτη,  το μυστικό κρύβεται στη συντονισμένη συλλογική προσπάθεια. Η συνεισφορά όλων μας δεν είναι μόνο κοινωνική επιταγή αλλά και ηθικό χρέος που εμφορείται από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού, της ισονομίας και της αρμονικής συνύπαρξης.

Σε πείσμα των καιρών που θέλει την ευρύτερη κοινότητα να μένει παγερά αδιάφορη και ενίοτε ανάλγητη στο δράμα των συνανθρώπων μας που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της αδυναμίας εξασφάλισης των στοιχειωδών για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους,  η σχολική μας μονάδα διεξήγαγε δράση με τη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών των τριών τάξεων του σχολείου μας και την οργάνωση και επίβλεψη των  εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νεάπολης, Πατεράκη Χρυσούλας ΠΕ02, διευθύντριας του ΓΕΛ Νεάπολης και Τσιτιρίδου Χριστίνας ΠΕ02,  το Σάββατο 02 Απριλίου 2022, από τις 10.00 έως τις 13.00 στον δημοτικό κήπο στη Νεάπολη Λασιθίου με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου μας, ώστε να δώσουμε ένα πρώτο χτύπημα στα θεμέλια αυτού του τείχους της ακραίας φτώχειας.


Αποτελέσματα / επίδραση

Στο τέλος της δράσης συγκεντρώσαμε δεκαπέντε κούτες με αγαθά, απόρροια της εντατικής εργασίας των παιδιών και του περισσέματος ανθρωπιάς των κατοίκων της τοπικής κοινότητας. ΟΙ μαθήτριες και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν επάξια στον ρόλο που τους είχε ανατεθεί κατά την οργάνωση της δράσης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και μια πρωτοφανή λειτουργία της ενσυναίσθησης και της υπευθυνότητας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στα υψηλά ποσοστά ανταπόκρισης των ανθρώπων του τόπου που με τη σειρά τους επέδειξαν υψηλά αντανακλαστικά μπροστά σε αυτό το μείζον πρόβλημα της οικονομικής ανέχειας που ταλαιπωρεί μερίδα συμπολιτών μας. Οι κούτες παραδόθηκαν στον κύριο Ιωάννη Μηναδάκη, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Νεάπολης Λασιθίου και προωθήθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του δήμου Αγίου Νικολάου για τον περαιτέρω διαμοιρασμό των συλλεχθέντων προϊόντων στις ευάλωτες ομάδες της ευρύτερης κοινότητας.



Συνεργασίες

Η εν λόγω δράση στηρίχθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου και την Τοπική Κοινότητα Νεάπολης και την αμέριστη συμπαράσταση του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Νικολάου, κυρίου Θωμά Χαριτάκη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κυρίου Ιωάννη Μηναδάκη.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Πατεράκη Χρυσούλα ΠΕ02- Τσιτιρίδου Χριστίνα ΠΕ02

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ενημέρωση της κοινότητας για την επικείμενη δράση έγινε τόσο μέσα από τον ιστότοπο, όσο και μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της σχολικής μας μονάδας αλλά και από τον τοπικό τύπο: την εφημερίδα «Ανατολή» και το διαδικτυακό «Fonien». Επιπροσθέτως, τοιχοκολλήθηκαν ενημερωτικές αφίσες σε όλα τα καταστήματα της περιοχής. Τα αποτελέσματα της εν λόγω δράσης έγιναν γνωστά στο ευρύτερο κοινό με τη δημιουργία βίντεο το οποίο αναπαράχθηκε τόσο από τη σελίδα Facebook του σχολείου όσο και από τα παραπάνω ειδησεογραφικά site:

https://fonien.gr/minyma-allilengyis-apo-tous-mathites-tou-gel-neapolis-video/

https://www.anatolh.com/2022/04/09/drasi-enischysis-tou-koinonikou-pantopoleiou-apo-to-gel-neapolis/

https://fonien.gr/to-efcharisto-sto-gel-neapolis-apo-to-koinoniko-pantopoleio-agiou-nikolaou/


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών στο μείζον πρόβλημα της φτώχειας, αύξηση της ενσυναίσθησης και ενεργοποίηση τους σε σχετικές δράσεις με απώτερο στόχο την ανάληψη παρόμοιων μελλοντικών πρωτοβουλιών.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθήτριες και μαθητές της σχολικής μονάδας, μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Χρόνος δράσης

Σάββατο 02 Απριλίου 2022- 10.00-13.00

Τόπος Δράσης

Δημοτικός Κήπος Νεάπολης Λασιθίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας