menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ '''ΜΠΟΙΚΟΣ. Β. -ΦΙΛΑΝΘΙΔΟΥ.Ε''

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

‘’Παρέα με τον Περπατούλη δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες για όλους’’

‘’Παρέα με τον Περπατούλη δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες για όλους’’
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Τα παιδιά γνωρίζουν τον Περπατούλη μια κούκλα περσόνα η οποία γεννήθηκε διαφορετική από τους συνανθρώπους του στον πλανήτη ΖΟΥΜ.  Ο Περπατούλης  μας επισκέφτηκε για να γνωρίσει τον πλανήτη μας και να μάθει τρόπους ώστε να δημιουργήσει στον πλανήτη του μια πόλη φιλική για όλους. Τα παιδιά προβληματίζονται και ομαδοσυνεργατικά δημιουργούν μια μακέτα ''Μια πόλη φιλική για όλους'' όπου με την βοήθεια της μελισσούλας beebot θα οδηγήσουν τον Περπατούλη σε μια πόλη που έχει φανάρια, διαβάσεις πεζών,  πάρκιγκ αναπήρων, ράμπες σε σχολεία εστιατόρια κ.α. δρόμους όδευσης τυφλών και μια καινοτομία.. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ με ετικέτες τροφίμων σε γραφή braille. 

Στη συνέχεια αφού χωριστούν σε ομάδες ανάλογα με το μαθησιακό προφίλ και τις ικανότητες τους, διαμέσου της διαφοροποιημένης διδακαλίας δημιουργούν ασανσέρ μια κατασκευή STEM με τουβλάκια, καρούλι, αλυσίδα και μια κεραία. Επιπλέον, αποκωδικοποιούν με τη βοήθεια των αριθμών και εντοπίζουν τη λέξη ΑΠΟΔΟΧΗ και οδηγούν ένα κορίτσι τυφλό  (playmobil) πάνω σε δρόμους όδευσης ώστε να φτάσει με ασφάλεια στο σχολείο της. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές κατανόησαν δύσκολες έννοιες για την ηλικία τους όπως ενσυναίσθηση και αναπηρία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το πέρας του πρότζεκτ μέχρι και σήμερα σε κάθε ευκαιρία τονίζουν την σημασία της ενσυναίσθησης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετέφεραν και δίδαξαν όσα έμαθα στο σχολείο τους γονείς του. Όπως να μην παρκέρνουν σε πάρκιγκ αναπήρων. 



Συνεργασίες

Για τον εμπλουτισμό του πρότζεκτ ‘’Παρέα με τον Περπατούλη δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες για όλους’’ συνεργαστήκαμε με την συγγραφέα κ. Κατερίνα Τζούρτζου η οποία αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι: ‘’Ενσυναίσθηση θα πει νιώθω εγώ όπως εσύ’’ και με τον παραολυμπιονίκη και ιδρυτή του συλλόγου ατόμων με αναπηρίες που εδρεύει στη Σκύδρα κ.Αναστάσιο Τσίου, ο οποίος με βιωματικό τρόπο έδωσε στα παιδιά να καταλάβουν την δύναμη και τη θέληση του για ζωή.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κουριανίδου Σοφία

Στόχος δράσης

•Να ζητούν και να παρέχουν βοήθεια όταν χρειάζεται . •Να ευαισθητοποιούνται και να αναπτύσσουν υπεύθυνη στάση και δράση για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των παιδιών και των ανθρώπων

Χρόνος δράσης

2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας