menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Σεισίου

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Το Παράπονο των Ζώων

Το Παράπονο των Ζώων
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το εθνικό έργο eTwinning "Το παράπονο των Ζώων" απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, ηλικίας 4- 6 ετών και εντάχθηκε στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στη θεματική Ενότητα - Φροντίζω το Περιβάλλον.

Τα ζώα είναι ένα από τα θέματα που εγείρουν το ενδιαφέρον των παιδιών και αποτελούν πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη ομαδοσυνεργατικών δραστηριοτήτων.

Το έργο βασίστηκε στην αξιοποίηση των εμπειριών των παιδιών, προκειμένου να υιοθετηθούν στάσεις και αξίες που συνάδουν με την οικολογική συνείδηση. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές αξιοποιώντας την δημιουργικότητα και φαντασία τους είχαν την ευκαιρία τόσο να εμπλακούν σε θεατρικά παιχνίδια, καταστάσεις προβληματισμού, να μπούνε στη θέση των ζώων και ενθαρύνθηκαν να δώσουν λύσεις σε θέματα που αφορούν τη διατήρηση της ισορροπία της οικολογικής αλυσίδας.
Παιδιά και εκπαιδευτικοί, στα πλαίσια του έργου, αξιοποίησαν τις ΤΠΕ για να ενισχυθούν οι δεξιότητες της μάθησης, της τεχνολογίας και της υπολογιστικής σκέψης, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και κριτικής σκέψης.

https://www.thinglink.com/scene/1551218028115394562

https://blogs.sch.gr/nipseislas/2022/02/21/2os-thematikos-kyklos-to-parapono-ton-zoon-etwinning/



Συνεργασίες

Το Νηπιαγωγείο Σεισίου μαζί με το Νηπιαγωγείο Γουρνών ίδρυσαν και υλοποίησαν το εθνικό έργο eTwinning με τίτλο "Το παράπονο των Ζώων". Στο έργο συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί. 7 Νηπιαγωγοί γενικής εκπαίδευσης, 1 Νηπιαγωγός ειδικής αγωγής και 2 εκπαιδευτικοί Αγγλικής γλώσσας. Στο έργο συμμετείχαν συνολικά 77 παιδιά.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γουργιώτη Μαρία, Ζαχαριουδάκη Άννα

Στόχος δράσης

Καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα Γνωριμία με τα οικόσιτα ζώα. Γνωριμία με τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις ενός καλού κηδεμόνα. Συνειδητοποίηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των δραστηριοτήτων των ανθρώπων στα ζώα του πλανήτη (απειλούμενα είδη). Υιοθέτηση στάσεων και σωστών συμπεριφορών.

Χρόνος δράσης

Iανουάριος-Φεβρουάριος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας