menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Θεσπιών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Παραμύθι για τις συνέπειες των πυρκαγιών "Μια βραδιά στο δάσος"

Παραμύθι για τις συνέπειες των πυρκαγιών "Μια βραδιά στο δάσος"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Θεσπιών

Το σχολείο μας βρίσκεται σε αγροτική περιοχή έχει την ιδιαιτερότητα να φιλοξενεί μαθητές από άλλα τέσσερα χωριά έπειτα από την αναστολή λειτουργίας των εκεί νηπιαγωγείων. ΌΡΑΜΑ του σχολείου μας αποτελεί η ολιστική και αποτελεσματική υποστήριξη των μικρών μαθητών μας. Στο σχολείο μας το εκπαιδευτικό προσωπικό λειτουργεί με γνώμονα τον ρυθμό ανάπτυξης και τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού ξεχωριστά. • Προάγονται η εννοιοκεντρική και διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, η βιωματική μάθηση και η οργάνωση μαθησιακών εμπειριών που έχουν νόημα για τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας. • Επιδιώκεται η επεξεργασία θεμάτων και η υλοποίηση σχεδίων εργασίας. • Δίνεται έμφαση στη συνεργατική μάθηση. • Αξιοποιούνται οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) • Το σχολείο μας βασίζεται στη συνεργασία και στον αλληλοσεβασμό όλων. Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση σε ένα ασφαλές, ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, γνώσεις και εμπειρίες.


Διευθυντής Σχολείου

Λιάκου Αρχόντω

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στην Ενότητα: "Φροντίζω το Περιβάλλον" Κλιματική Αλλαγή-Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική Προστασία με τίτλο:«Προστατεύστε το Δάσος είναι πηγή ζωής!», οι μαθητές του πρωινού τμήματος του Ν/Γ Θεσπιών έγραψαν και εικονογράφησαν ένα παραμύθι για τις συνέπειες των πυρκαγιών στο δάσος. Μέσα από τη θεματική "Φροντίζω το Περιβάλλον", βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και συγκεκριμένα στο δασικό οικοσύστημα. Ως γνωστό τα δάση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, ξηρασίες, κατολισθήσεις και άλλα ακραία γεγονότα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα δάση μετριάζουν την κλιματική αλλαγή μέσω δέσμευσης άνθρακα, συμβάλλουν στην ισορροπία οξυγόνου, διοξειδίου του άνθρακα και υγρασίας στον αέρα και επίσης προσφέρουν απασχόληση σε πολλούς ανθρώπους.


Στόχος δράσης

• η ανάδειξη των σχέσεων και αλληλεπιδράσεων φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, • ο εντοπισμός των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που υποβαθμίζουν ή απειλούν το φυσικό περιβάλλον • να αναγνωρίζουν τα οφέλη του δάσους και αντιλαμβάνονται ότι κάποιες ανθρώπινες δραστηριότητες δημιουργούν κινδύνους για το δάσος. • να συνειδητοποιούν τις συνέπειες που έχει η καταστροφή ενός δάσους, λόγω πυρκαγιάς, για τη ζωή του δάσους αλλά και για τη ζωή του ανθρώπου καθώς και τους τρόπους προστασίας του.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας