menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Σχολείο Μικρού Ευμοίρου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Παραμυθάδες hi tech

Παραμυθάδες hi tech
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Α΄μέρος:

Παρακολούθηση του διαδραστικού βίντεο του παραμυθιού "Σκουπιδιστάν" :https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=1197316

Συζήτηση και ανάλυση επιμέρους σημείων και επίλυση αποριών. Αναζήτηση πληροφοριών για τον συγγραφέα -K. Μάγος. Ανακεφαλαίωση με εφαρμογή ψηφιακού παιχνιδιού https://www.plickers.com/seteditor/63048d34917dfb001209b7d6

Β΄ μέρος (δίωρο):    

Χωρισμός της ιστορίας σε σκηνές και ανάληψη κάθε σκηνής από μία ομάδα. Συγγραφή διαλόγων για την κάθε σκηνή, σε εκτυπωμένο χαρτί με συννεφάκια, σε μορφή κόμικ με βάση την ιστορία. Διόρθωση και βελτίωση παραγόμενων.

Γ΄μέρος:

Μεταφορά της ιστορίας του κόμικ στο ψηφιακό εργαλείο pixton 

Δ΄μέρος:

Ολοκλήρωση δραστηριότητας- παρουσίαση του ψηφιακού κόμικ και σχολιασμός αυτού στην τάξη.

Παρουσίαση του κόμικ στις άλλες τάξεις του σχολείου και ανάρτηση αυτού στην ιστοσελίδα του σχολείου

http://dim-n-evmoir.xan.sch.gr/?p=2462

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Συμπερασματικά, η γνωριμία με το παραμύθι και η παραγωγή κόμικ ήταν μια εμπειρία εμπλουτιστική και ανανεωτική με τη χρήση Η/Υ και ψηφιακών εργαλείων. Ενεπλάκησαν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό όλοι/ες οι μαθητές/μαθήτριες. Δόθηκε η ευκαιρία συνεργασίας και αλληλεπίδρασης σε ένα πλαίσιο εκτός σχολικών βιβλίων και τάξης με κεντρικό άξονα όμως τη συνεργασία, την παραγωγή γραπτού λόγου και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Το μαθητικό κοινό  προβληματίστηκε με πολύ δημιουργικό τρόπο για ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρύπανσης.Μάλιστα οι μαθητές/μαθήτριες ψήφισαν  το «Σκουπιδιστάν» ως το πιο ενδιαφέρον βιβλίο του τριμήνου με ποσοστό 65% . 



Συνεργασίες

Στα πλαίσια του προγράμματος "συνατηθήκαμε" διαδικτυακά με τον συγγραφέα του βιβλίου και υλοποιήσαμε δράση με το ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας με τίτλο "Απορρίμματα- Κλιματική Αλλαγή".


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μαρίνα Μαθιαντώνη, Χριστίνα Δαλακούρα

Στόχος δράσης

Να προβληματιστούν και να αναδείξουν ένα σύγχρονο πρόβλημα

Χρόνος δράσης

8-10 διδακτικές ώρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας