menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, διοργάνωσε την εκδήλωση «ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+» στο Βουλευτικό, με επίτιμο προσκεκλημένο τον κ.Καλλιάνο Θεόδωρο, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και πρ. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους κ.Αισώπου Αικ., κ.Γεωργίτσα Αικ., κ.Γουγουτσά Ι., κ.Γουγουτσά Χ., κ.Καλογεροπούλου Ε., κ.Κωνσταντινίδου Ν., κ.Μελά Ουρ., κ.Σαμπρή Μ. και κ.Τζανή Γ.
Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν οι κ.Καράπαυλος Κ.-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η κ.Παναγιωτακοπούλου Α.-Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, ο κ.Οικονομόπουλος Δ.-Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο κ. Σίδερης Δ.-Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο κ.Πολύδωρος Β.-Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η κ. Καράμπελα Μ.-Σχολική Σύμβουλος Β’ Περιφέρειας Π.Ε. Αργολίδας, ο κ.Βαρελογιάννης Κ.-Αναπληρωτής Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π. Ε. Αργολίδας, η κ.Ματσιμάνη Ν.-Διευθύντρια του 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου και ο κ.Κατσούρης Γ.-Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας.
Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων etwinning και Erasmus που υλοποιεί το σχολείο μας. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα του σχολείου μας παρουσίασε με εισήγηση της η κ.Αισώπου Αικ. Υπεύθυνη Επικοινωνίας Erasmus.
Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε η ομάδα EPAS- Υποψήφιοι πρεσβευτές τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου η οποία συνοδευόταν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος EPAS τους κ.Πραχάλη Α., κ.Φλεβάρη Α. και κ.Πάπαλου Ν. Τα παιδιά έκαναν πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δράσεων τους τόσο με τα λεγόμενα τους όσο και με τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει.
Ακολούθησε εισήγηση της κ.Σαμπρή Μ. σχετική με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.
Στη συνέχεια ο επίτιμος καλεσμένος μας κ.Καλλιάνος Θεόδωρος ανέλαβε δράση και μίλησε στους μαθητές-τριες με βιωματικό τρόπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξία των Ευρωπαϊκών ιδεών και για τα βήματα που μας οδηγούν στην ενωμένη Ευρώπη του παρόντος και του μέλλοντος.
Οι μαθητές-τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης έκλεισαν την εκδήλωση χαιρετώντας το κοινό… ευρωπαϊκά, τραγούδησαν τον Ύμνο της Ευρώπης στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά (διδασκαλία κ. Πουλή) και γαλλικά (διδασκαλία κ. Σαμπρή και κ. Ευσταθίου) και παρουσίασαν δρώμενα σχετικά με την ευρωπαϊκή ένωση.

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Συνεργασίες

1)Δήμος Ναυπλιέων

2)Ιδιωτικές επιχειρήσεις (Τουριστικό Γραφείο Zafiris Tours & Label Art τυπογραφείο)

3)Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

4)Τοπική κοινωνία

5) Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας

6)1ο ΓΕΛ Ναυπλίου

7)Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

 

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αισώπου Αικατερίνη, Γεωργίτσα Αικατερίνη, Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρυσούλα, Καλογεροπούλου Ελένη, Κωνσταντινίδου Νίκη, Μελά Ουρανία, Σαμπρή Μαρίκα και Τζανή Γεωργία

Στόχος δράσης

1) Γνωριμία με τις αξίες της ΕΕ 2) Ομαδοσυνεργατικότητα 3)Καλλιέργεια γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων 4)Ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν την ΕΕ 5)Βιωματική και αυτόνομη μάθηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας