menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Παγκόσμιο πρόγραμμα: Global School Alliance-The way to sustainability

Παγκόσμιο πρόγραμμα: Global School Alliance-The way to sustainability
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το έργο αποτελεί συνεργασία 71 εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο και αφορά μαθητές απο 4-18 ετών.

Δουλεύουμε με απλές δραστηριότητες όπως: δημιουργίες με άχρηστο υλικό, δεντροφύτευση, κλιματική αλλαγή και ανακύκλωση, δημιουργία σχολικού κήπου, βιώσιμη διατροφή, ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος του άνθρακα, πράσινη μεταφορά, προστασία χλωρίδας και πανίδας. Προτείνουμε τρόπους για να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό και πράσινο, περνώντας στην υλοποίηση αυτών των τρόπων ενεργητικά και βιωματικά σε επίπεδο σχολείου. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Ευαισθητοποίηση μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα που αποτελούν παγκόσμια προβλήματα, συνεργασία με σχολεία από όλο τον κόσμο, ανταλλαγή προτάσεων και γνώσεων.



Συνεργασίες

Global School Alliance

Η Global School Alliance είναι ένα δυναμικό και χωρίς αποκλεισμούς δίκτυο 10.000 εκπαιδευτικών και σχολείων σε 130 χώρες παγκοσμίως, αφιερωμένο στην προώθηση της παγκόσμιας εκπαίδευσης. Με αποστολή να εμπνεύσει και να υποστηρίξει τα σχολεία στο ταξίδι τους προς την παγκόσμια ιθαγένεια, η Συμμαχία παρέχει μια σειρά από καινοτόμα προγράμματα και πόρους. Μία από τις εμβληματικές πρωτοβουλίες της είναι το πρόγραμμα Global School Awards, το οποίο αναγνωρίζει και τιμά τα σχολεία που επιδεικνύουν δέσμευση στη διεθνή εκπαίδευση. Μέσω αυτού του προγράμματος, τα σχολεία καθοδηγούνται να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες, να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα σπουδών τους και να προετοιμάσουν τους μαθητές για τη ζωή ως παγκόσμιοι πολίτες. Με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της Συμμαχίας, τα σχολεία που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν παγκόσμιες διαστάσεις στην κουλτούρα τους και να καλλιεργήσουν μια αίσθηση διασύνδεσης μεταξύ των μαθητών και του προσωπικού τους. Η Παγκόσμια Σχολική Συμμαχία παρέχει μια πλατφόρμα για τα σχολεία να συνεργάζονται, να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται καθώς πλοηγούνται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της παγκόσμιας εκπαίδευσης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αργυρούδη Ευγενία Αικατερίνη Τσούση

Στόχος δράσης

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης με όραμα να αναλάβουν δράση για την υλοποίησή τους

Χρόνος δράσης

6 μήνες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας