menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά-Μαθητές ξεναγοί/δημοσιογράφοι

Παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά-Μαθητές ξεναγοί/δημοσιογράφοι
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

TO 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, μέσα από δράσεις που στηρίζονται στη συμμετοχή και στη συνεργασία ευαισθητοποιούμε παιδαγωγικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.


Διευθυντής Σχολείου

ΧΑΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές/-ιτριες μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχοντας το ρόλο του δημοσιογράφου, του αρθρογράφου και του ξεναγού προσεγγίζουν με γόνιμο και ευεργετικό τρόπο την Τοπική Πολιτιστική κληρονομιά, αφού τα μνημεία είναι τόποι μνήμης: συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση, διευρύνουν τους ορίζοντες, αποτελούν χώρους ομορφιάς αλλά και κίνητρα για καλλιτεχνική δημιουργία. Τα έργα αυτά είναι θεματοφύλακες αξιών και προτύπων, σημεία προσέγγισης των λαών, εστίες προσέλκυσης τουριστών. Μέσα από το πρόγραμμα αξιοποιούνται εναλλακτικές μορφές παιδαγωγικής πρακτικής, όπως η δουλειά σε ομάδες, η άμεση επαφή με τον έξω κόσμο, η αξιοποίηση της εμπειρίας ως μέσο μάθησης.


Στόχος δράσης

Οι μαθητές/τριες να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να αναζητούν πληροφορίες και να μαθαίνουν τα μνημεία, τα τοπία, τη λαογραφία, τις παραδόσεις και τέλος τη <<φυσική>> κληρονομιά του τόπου τους που περιλαμβάνει σημαντικά πολιτιστικά τοπία και βιοποικιλότητα. Ακόμη οι δεξιότητες στόχευσης του προγράμματος είναι η συνεργασία, η παρατήρηση, η διαθεματική χρήση των νέων τεχνολογιών, η αναλυτική και κριτική σκέψη καθώς και η παραγωγική μάθηση μέσω της δημιουργικότητας. Τέλος, καθοριστικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ταξιδιωτικού οδηγού του τόπου, μια εφημερίδα πολιτισμού.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας