menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Χαρακοπιού

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΟΧΙ στη ΒΙΑ - ΝΑΙ στη ΦΙΛΙΑ

ΟΧΙ στη ΒΙΑ - ΝΑΙ στη ΦΙΛΙΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την γνωριμία των παιδιών με τους όρους "σχολικός εκφοβισμός και βία". Μέσα από την παρακολούθηση σχετικών βίντεο στο διαδίκτυο και την ανάγνωση βιβλίων τα παιδιά γνώρισαν τα χαρακτηριστικά και τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού και πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης του. Το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του σύνθημα κατά του σχολικού εκφοβισμού και όλοι μαζί έφτιαξαν μια αφίσα με ανάλογα συνθήματα. Το πρόγραμμα έκλεισε με πραγματοποίση μιας κοινής δράσης με τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης του συστεγαζόμενου δημοτικού σχολείου. Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, συνεργάστηκαν, έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια  αποδοχής του άλλου, έκαναν κατασκευές και τραγούδησαν ενώ στο τέλος διαδήλωσαν κατά της σχολικής βίας στο προαύλιο του δημοτικου σχολείου.


Αποτελέσματα / επίδραση

μέσω του προγράμματος τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την διαφορετικότητα, την ισότητα και τον σχολικό εκφοβισμό, να γνωρίσουν τις μορφές του και να σκεφτούν και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του. Επιπλέον τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με μεγαλύτερα παιδιά, να γνωρίσουν τις απόψεις των μεγαλύτερων ενώ στο τέλος και τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης συμφώνησαν ότι οι μικροί έμαθαν από τους μεγάλους και οι μεγάλοι από τους μικρους. 



Συνεργασίες

Συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αναστασάκη Δήμητρα

Στόχος δράσης

Η δράση αυτή είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα σχολικού εκφοβισμού με σκοπό να θωρακίσει συναισθηματικά τα παιδιά και να τα καταστήσει ικανά να διαχερίζονται τέτοιου είδους φαινόμενα ,σε θέματα ισότητας /διαφορετικότητας των παιδιών με σκοπό να συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητά τους ,εντοπίζοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με τους άλλους και να τις σέβονται καθώς και την ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης.

Χρόνος δράσης

10 διδακτικές ώρες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας