menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Κορώνης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ''ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ""

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ""
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στα πλαίσια της 6ης Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού “το Χαμόγελο του παιδιού’’ διοργάνωσε Πανελλαδική ενέργεια με σύνθημα ‘’ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

Το φαινόμενο του εκφοβισμού στη σχολική ηλικία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έξαρση και μέσα στο Νηπιαγωγείο προσπαθούμε να δώσουμε αξίες, να καλλιεργήσουμε τη συνεργασία, την εν συναίσθηση, την αλληλεγγύη και το κλίμα της δημοκρατίας και της προσωπικής ελευθερίας. Στο Νηπιαγωγείο δε χωρά η σωματική ή λεκτική βία ή ο φόβος.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να μιλήσουμε για το θέμα της σχολικής βίας που στις μέρες μας έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες ( φιλαναγνωσίας, ταινίες μικρού μήκους εποπτικό υλικό) οι μαθητές \τριες αναγνώρισαν τα διάφορα είδη του σχολικού εκφοβισμού, κατανόησαν τις  συνέπειες, πρότειναν λύσεις και ολοκληρώνοντας έφτιαξαν μια αφίσα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για αυτόν το στόχο.

https://www.milatora.gr/post/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-bullying-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1


Στόχος δράσης

ΟΙ μαθησιακοί στόχοι που τέθηκαν είναι η πρόληψη και η αμτιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, η ανάπτυξη της συνεργασίας της εμπιστοσύνης, της αποδοχής,της διαφορετικότητας, τηςαλληλεγγύης της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, στην προσωπικότητα του άλλου και στη σωματική ακεραιότητα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας