menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o Νηπιαγωγείο Τριαδίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

OXI άλλο πλαστικό φτάνει πια μέχρι ΕΔΩ!

OXI άλλο πλαστικό φτάνει πια μέχρι ΕΔΩ!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Μέσα από το πρόγραμμα επιχειρήθηκε να προσεγγίσουμε πιο στοχοποιημένα το ζήτημα των σκουπιδιών και ιδιαίτερα των πλαστικών απορριμμάτων. Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στη μείωση των πλαστικών, να γνωρίσουν τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον και να καλλιεργήσουν συνήθειες και συμπεριφορές που θα βοηθήσουν στη μείωση των σκουπιδιών και στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Αρχικά τα παιδιά γνώρισαν τα ήδη των σκουπιδιών και την αξία της ανακύκλωσης. Παρουσιάστηκαν διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο (από το φωτόδεντρο κ.α.), σχεδιάστηκαν ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, παιχνίδια στο Η/Υ και υπολογιστικά παιχνίδια χρησημοποιώντας την BeeBot. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά δημιούργησαν μια αφίσα απεικονίζοντας την αυλή του σχολείου. Μια αυλή που θέλουν να είναι καθαρή τόσα για τα ίδια για να μπορούν να την χαίρονται, όσο και για τα υπόλοιπα πλάσματα που ζουν σε αυτή!

Τέλος δόθηκε έμφαση στη δημιουργία μιας αντίληψης ενός παγκόσμιου πολίτη με το μότο:

 "Mες στην αυλή σου αν θα δεις όλο τον κόσμο είδες"

 

 


Στόχος δράσης

Να αντιληφθούν τη μόλυνση που προκαλούν τα πλαστικά - σκουπίδια στον πλανήτη μας και να δράσουν ως πολλαπλασιαστές στη μείωσή τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας