menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Αγίας Άννας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Όλοι να έχουμε πατρίδες, όχι άλλα δάκρυα

Όλοι να έχουμε πατρίδες, όχι άλλα δάκρυα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ο κόσμος αντιμετωπίζει αναπόφευκτους πολλαπλούς κλιματικούς κινδύνους τις επόμενες δύο δεκαετίες με την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου» σε σχέση με τα  προβιομηχανικά επίπεδα.

Ακόμη και η προσωρινή υπέρβαση αυτού του επιπέδου θερμοκρασίας θα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετες σοβαρές επιπτώσεις, ορισμένες από τις οποίες θα είναι μη αναστρέψιμες. Οι κίνδυνοι για την κοινωνία θα αυξηθούν, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών και των παράκτιων οικισμών σε χαμηλό υψόμετρο.

Οι αυξημένοι καύσωνες, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες υπερβαίνουν ήδη τα όρια ανοχής φυτών και ζώων, οδηγώντας σε μαζική θνησιμότητα ειδών, όπως δέντρων και κοραλλιών.

Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν ταυτόχρονα, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις που είναι όλο και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Ήδη έχουν εκθέσει εκατομμύρια ανθρώπους σε οξεία επισιτιστική και υδατική ανασφάλεια, ιδίως στην Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και Νότια Αμερική, στα μικρά νησιά και στην Αρκτική.

Γεγονός που επιτείνει τις ανισότητες στον πλανήτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο αναγκαστικού εκτοπισμού πληθυσμών και αύξησης της κλιματικής μετανάστευσης, σε έναν καταφανώς φαύλο κύκλο.


Στόχος δράσης

Να υπάρξει μια παγκόσμιά κινητοποίηση να φρενάρουμε την κλιματική αλλαγή και να σώσουμε την ΓΗ μας έτσι ώστε οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν τα κλιματικά και τα κοινωνικά προβλήματα και να μην αναγκάζονται βίαια να φεύγουν από τις πατρίδες τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας