menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

“Όλοι μαζί… όλοι διαφορετικοί… We are all accepted!”- Φιλαναγνωσία - Book Club: Η διαφορετικότητα μέσα από τη Λογοτεχνία

“Όλοι μαζί… όλοι διαφορετικοί… We are all accepted!”- Φιλαναγνωσία - Book Club: Η διαφορετικότητα μέσα από τη Λογοτεχνία
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων

Ολοήμερο 12θεσιο Δημοτικό Σχολείο με Διευρυμένο πρόγραμμα


Διευθυντής Σχολείου

Τσουρούτη Πηνελόπη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές προσεγγίζουν την εθνική και πολιτιστική ετερότητα καθώς και την ετερότητα ως προς την εξωτερική εμφάνιση μέσα από την ανάγνωση και επεξεργασία των βιβλίων “Η εκδίκηση της σοκολάτας”, “The Name Jar”, “Μελάκ, μόνος”, “The Day War Came”. Πραγματοποιούν ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, εικαστικής έκφρασης και θεατρικού παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας παράλληλα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης. Μέσα από δραστηριότητες ανακαλυπτικής μάθησης και ρουτίνες σκέψεις καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και την κριτική σκέψη.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές καλλιέργησαν θετική στάση απέναντι στην ανάγνωση, το βιβλίο και την ετερότητα. Εξοικειώθηκαν στην εργασία σε ομάδες και ανέπτυξαν δεξιότητες ακρόασης, κριτικής σκέψης, καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργικής γραφής και χρήσης ψηφιακών εργαλείων. Ανέπτυξαν την ενσυναίσθηση και ήρθαν σε επαφή με δικά τους συναισθήματα και εμπειρίες. Διάβασαν οι ίδιοι την ιστορία ή την άκουσαν, εξοικειώθηκαν με την αφήγηση αυθεντικού αγγλικού κειμένου, αποκρίθηκαν σε ερωτήσεις και στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, σκέφτηκαν, έκαναν υποθέσεις και συνδέσεις, επεξεργάστηκαν τις εικόνες με ρουτίνες σκέψης, δραματοποίησαν σκηνές, δημιούργησαν τους ήρωες σε εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης, δημιούργησαν Venn Diagram με τα χαρακτηριστικά τους, εργάστηκαν ομαδικά με φύλλα εργασίας, δημιούργησαν κόμικ σε χαρτόνι και σε ψηφιακή μορφή, διερεύνησαν τη θεματική με αφορμή ένα έργο τέχνης του Νομού τους, μέσω της ρουτίνας ταξινόμησης “With Arts or Objects”, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τη δική τους σύνθεση, ήρθαν σε επαφή με τα συναισθήματα ενός παιδιού πρόσφυγα και δημιούργησαν συννεφόλεξο.



Συνεργασίες

Συνεργασία με την Εκπαιδευτικό Εικαστικών, Κουτρουμπάνου Μαριλένα


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Βελλέ Αλεξάνδρα ΠΕ06, Γαντζούδη Σταυρούλα ΠΕ 70, Θεοδοσίου Δωροθέα ΠΕ 70, Κουτρουμπάνου Μαριλένα ΠΕ08

Στόχος δράσης

Επιδιώκεται οι μαθητές να προσεγγίσουν τη διαφορετικότητα και τις διάφορες μορφές της μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και picture books, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και τη θετική στάση για τα βιβλία και την ανάγνωση.

Χρόνος δράσης

2,5 μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας