menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Σκουληκαριάς

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Όλοι μαζί… για μια πιο όμορφη αυλή!

Όλοι μαζί… για μια πιο όμορφη αυλή!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το φετινό  Σχέδιο Δράσης του Σχολείου μας ήταν  << Όλοι μαζί… για μια πιο όμορφη αυλή!». Μια από τις δράσεις μας ήταν και η δημιουργία του δικού μας κήπου, καθώς και η αναδιαμόρφωση των παρτεριών του σχολείου μας. Τα παιδιά είχαν ενεργή εμπλοκή και συμμετοχή κι έπειτα από συζήτηση,  αποφάσισαν για το πώς ήθελαν να διαμορφώσουμε τον κήπο μας.  Καθαρίσαμε  τα παρτέρια του σχολείου μας, προσθέσαμε νέο χώμα και φτιάξαμε διαχωριστικά με πετρούλες. Βάψαμε παλιά λάστιχα αυτοκινήτου που τα μετατρέψαμε σε γλάστρες και επιλέξαμε τα φυτά και τα λουλούδια που θέλαμε να φυτέψουμε. Καθημερινά τα παιδιά ήταν υπεύθυνα για τη φροντίδα των φυτών και των λουλουδιών και παρατηρούσαν την ανάπτυξή τους. Επίσης, δημιουργήσαμε το δικό μας  κάδο κομποστοποίησης, ώστε να έχουμε το δικό μας «λίπασμα» στο μέλλον για τα φυτά μας.


Αποτελέσματα / επίδραση

Σκοπός της λειτουργίας του σχολικού κήπου  ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στην καλλιέργεια  διαφόρων φυτών  και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να  εμπλακούν ενεργά.  Να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για το πώς πρέπει να φροντίζουν ένα φυτό και να γίνουν μελλοντικά  υπεύθυνοι πολίτες, με οικολογική συνείδηση.  Να έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν μόνα τους τον κύκλο ζωής των φυτών και των λουλουδιών. Ενώ στο μέλλον να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους καρπούς των δικών τους προσπαθειών.



Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Σκουληκαριάς.Επίσης πολύτιμη ήταν η βοήθεια που μας προσέφερε ένας τοπικός αγρότης, κάτοικος του χωριού, σχετικά με  την καλλιέργεια και την σπορά των φυτών, καθώς και οι αρμόδιοι του Δήμου μας οι οποίοι στήριξαν τη δράση μας και συνείσφεραν με διάφορους τρόπους στις εργασίες μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Πάτση Σταυρούλα, Σταύρου Ιωάννης, Χαρίτου Ναταλία

Στόχος δράσης

Καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίηση των παιδιών προς το περιβάλλον.

Χρόνος δράσης

Νοέμβριος 2023 - Ιούνιος 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας