menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ

ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου είναι 2/θέσιο. Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε δράσεις και προγράμματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Οι μικροί μαθητές μας είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.


Διευθυντής Σχολείου

Αθηνά Καρατάσιου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Συμμετέχοντας στα Οικολογικά Σχολεία (ECO SCHOOLS ) τα παιδιά δημιούργησαν τον ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ  του σχολείου μας  με τον οποίο ενημερώσαμε την τοπική κοινωνία αλλά και καταθέσαμε κατά την επίσκεψη μας στον κύριο Δήμαρχο του Δήμου Τυρνάβου ως ενεργοί πολίτες.Δουλεύοντας ομαδικά και συνεργατικά τα παιδιά αποτύπωσαν σε μεγάλη αφίσα ( 50 χ 70 εκ.) τους τρόπους και  τις διαδικασίες  εφαρμογής  στάσεων και  δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο καθώς  και οι πολίτες να συμβάλλουν ενεργά  με τις δικές τους δράσεις  και στάσεις προς την ίδια κατεύθυνση.


Στόχος δράσης

Με τη δημιουργία του ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ ( σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι)στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας καθώς και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη αλλαγής στάσης σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας