menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

Είμαστε ένα πιστοποιημένο Αειφόρο και Οικολογικό Σχολείο που εντάσσεται στο δίκτυο ASPnet της Unesco. Έχουμε πάντα τις πόρτες μας ανοιχτές στη συνεργασία με τους γονείς αλλά και την τοπική και ευρύτερη κοινωνία και επιδιώκουμε τον πειραματισμό και την προσέγγιση νέων διδακτικών πρακτικών. Τα επίκαιρα παγκόσμια ζητήματα μας αφορούν άμεσα καθώς ο ετήσιος προγραμματισμός μας έχει ως βασικό του σκοπό την ανάλυση και εμβάθυνση στους 17ΣΒΑ. Μαθαίνουμε όλοι από όλους, σεβόμαστε όλοι όλους και προσπαθούμε για το καλύτερο του πλανήτη όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο...


Διευθυντής Σχολείου

ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΙΚΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Την  τρέχουσα σχολική χρονιά συνεργαστήκαμε 7 σχολεία εντός νομού Χανίων αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ¨Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη¨ με θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τίτλο προγράμματος «Το βιβλίο αλλιώς». Σκοπός μας ήταν να αγκαλιάσουμε τη συμπερίληψη μέσα από συγγραφείς που το έχουν πετύχει με τα έργα τους και να δημιουργήσουμε εναλλακτικά βιβλία που θα είναι προσβάσιμα από όλους. Συναποφασίσαμε να χαρίσουμε τα βιβλία μας στις τοπικές βιβλιοθήκες ή συλλόγους των πόλεών μας. Τα σχολεία συνδέθηκαν μεταξύ τους μέσω μιας βαλίτσας που ταξίδεψε από σχολείο σε σχολείο και όλοι κατέγραψαν σε ένα επιδαπέδιο mural την έμπνευσή τους από τους συγγραφείς που επέλεξαν, σε έναν χάρτη την πινέζα της τοποθεσίας τους και σε ένα λεύκωμα (οι εκπαιδευτικοί) τις εντυπώσεις τους. Τέλος όλη η δράση καταγράφηκε σε έναν ηλεκτρονικό τοίχο ΕΔΩ και το ταξίδι της βαλίτσας ΕΔΩ. Η σύμπραξη αυτή πήρε την ονομασία: «Συνοδοιπόροι της αγάπης» γιατί περπατήσαμε στα ίδια μονοπάτια της λογοτεχνίας  με κοινό σκοπό να σπείρουμε την αγάπη χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. 

Όλα τα βιβλία που δημιουργήσαμε έχουν μικρό κείμενο ή καθόλου (κάποια έχουν οδηγίες σε QRCODE), έχουν στοιχεία νοηματικής γλώσσας και δεν ακολουθούν απαραίτητα γραμμική «ανάγνωση». Τα παιγνιώδη στοιχεία κυριαρχούν, υπάρχουν σαφή μηνύματα συμπερίληψης και είναι δημιουργήματα των μαθητών μας εξ’ ολοκλήρου.


Αποτελέσματα / επίδραση

Μάθαμε όλοι από όλους, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί. Επικοινωνήσαμε ηλεκτρονικά αλλά και βιωματικά μέσω της βαλίτσας και προσφέραμε στους τοπικούς φορείς το έργο μας αναδεικνύοντας την αξία της προσφοράς. Επιπροσθέτως καταφέραμε να συνδεθούμε απομακρυσμένα σχολεία ανά την Ελλάδα και επομένως να διευρύνουμε τον κύκλο των μαθητικών κοινοτήτων.



Συνεργασίες

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΦΕΤΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΙΣΧΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΤΟΠΑΛΗ, ΙΟΥΛΙΑΝΗ ΜΠΑΡΑΔΑΚΗ, BΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΡΟΥΒΑΚΗ, ΜΕΝΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ, ΒΕΝΗ ΣΟΥΝΤΖΙΔΟΥ, ΑΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ, ΑΓΛΑΪΑ ΠΡΙΜΙΚΥΡΗ, ΝΙΚΗ ΚΟΤΛΙΔΑ, ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΙΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΧΙΩΤΑΚΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΥΡΙΔΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΑΥΓΕΝΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ, ΗΛΕΚΤΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΥΚΙΩΤΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΣΟΦΙΑ ΖΕΪΜΠΕΚΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΑΤΖΑΝΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΟΡΜΠΑ, ΖΩΗ ΤΣΕΝΤΙΔΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ

Στόχος δράσης

Καλλιέργεια ικανότητας για δημιουργική συνύπαρξη με τη διαφορετικότητα και καλλιέργεια δεξιότητας για εθελοντική προσφορά.

Χρόνος δράσης

2 ΜΗΝΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας