menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

«Οι Νερο...εξερευνητές! η σημασία της σωστής διαχείρισης νερού»

«Οι Νερο...εξερευνητές! η σημασία της σωστής διαχείρισης νερού»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα βασίστηκε στο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβουλίας "In action for a better world - Δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο",«Οι Νερο….εξερευνητές!».Το πρόγραμμα «Οι Νερο….εξερευνητές!» αποσκοπεί στο να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες τη σημασία του νερού στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές του παραμέτρους, να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες για σωστή διαχείριση του νερού, αναγνωρίζοντας ως λύσεις του περιβαλλοντικού προβλήματος την προσέγγιση Σωστή Διαχείριση, Σημασία για τη Βιοποικιλότητα, Προστασία του περιβάλλοντος.

Η εν λόγω δραστηριότητα συνδέεται με τον Παγκόσμιο Στόχο 6 της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην πλατφόρμα www.inactionforabetterworld.comΑπώτερος στόχος είναι να εισάγουμε τους μαθητές σε μια από τις θεματικές των Παγκόσμιων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να τους ευαισθητοποιήσουμε με όραμα να διαμορφώσουμε τους ενεργούς Πολίτες του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Το πρόγραμμα μας εμπλουτίστηκε με δραστηριότητες με στόχο να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών και να οδηγηθούν σε δράσεις εξοικονόμησης του νερού. Αξιοποιήθηκαν δυο ήρωες κουκλοθεάτρου, "ο Άκης ο σταγονάκης" & "η Νούλα η σταγονούλα", οι οποίοι μας εισήγαγαν στο πρόγραμμα, μας θύμισαν το ταξίδι του νερού αλλά και μας οδήγησαν σε δράσεις σχετικά με αυτό (πειράματα, ιδιότητες του νερού, ρύπανση του νερού). Τα παιδιά προβληματίστηκαν σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορεί να μολυνθεί το νερό όταν ρίχνουμε μέσα σ' αυτό διάφορα υγρά απορρίμματα, ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι κάθε σταγόνα είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που δίνει ζωή στον κόσμο μας.


Στόχος δράσης

Το βιωματικό αυτό πρόγραμμα αναφέρεται στο νερό ως πηγή ζωής για κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στον πλανήτη Γη και συνδέεται με τη σωστή διαχείριση του καθώς επίσης και με τη μαθησιακή περιοχή Περιβάλλον & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας