menu

Σύνδεση | Εγγραφή

6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ !

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ !
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Το 6° Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού βρίσκεται και λειτουργεί στο δυτικό άκρο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσ/νίκης. Πρωτολειτούργησε το 1983/84 ως 6/θέσιο. Το 1998/99 αναβαθμίζεται σε 12/θέσιο και μετονομάζεται σε 6° Διαπολιτισμικό. Εκπ/κό προσωπικό: 28 εκπ/κοί. 2018-19 Εκπ/κό προσωπικό: 28 εκπ/κοί. Μαθητικό δυναμικό 2018-19 (288): 194 γηγενείς, 2 παλιννοστούντες, 61 αλλοδαποί, 31 Ρομά (Τσιγγάνοι). Στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού, προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις καινοτόμες δράσεις του σχολείου μας (ευρωπαϊκά προγράμματα, θεατρική ομάδα, παραδοσιακή χορευτική ομάδα, ομάδα ρομποτικής, ομάδα σκίτσου, ομάδα σκάκι, μουσική ομάδα, έκδοση σχολικής εφημερίδας, βραβευμένη ιστοσελίδα, ψηφιακή τάξη-καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, οργανωμένη μαθητική βιβλιοθήκη, συνεργασία με πανεπιστήμια και μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμμετοχές σε πανελλήνιους διαγωνισμούς) να ωφελούνται όλα, χωρίς καμιά εξαίρεση, τα παιδιά. Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι όχι μόνο η κοινωνική ένταξη των μαθητών και των οικογενειών τους με σεβασμό στη διαφορά και στην προέλευση, αλλά και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μαθητών ικανών να διαχειριστούν τη διαπολιτισμική πραγματικότητα και να επωφεληθούν από αυτή, στα πλαίσια δημοκρατικών κοινωνικών αντιλήψεων και πρακτικών.


Διευθυντής Σχολείου

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλλιέργειας της οικολογικής συνείδησης στα παιδιά ως μελλοντικοί πολίτες, υλοποιούμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την προστασία του σχολικού περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, τον εθελοντισμό, την εξοικονόμηση ενέργειας κ. ά.

Κύριος σκοπός είναι η επιλογή ενός τρόπου ζωής που επηρεάζει τις αξίες και τη στάση ζωής των παιδιών απέναντι στο περιβάλλον, καθώς ενδυναμώνει τον χαρακτήρα τους με σημαντικές και ουσιαστικές οικολογικές ενέργειες.

To συγκεκριμένο βίντεο για τον διαγωνισμό αποτελεί ένα μέρος της όλης δράσης μας.


Αποτελέσματα / επίδραση

Προβολή σχετικών βίντεο, παρουσιάσεων στη σχολική κοινότητα και με διάχυση στην κοινωνία .Συμβάλλουμε στη διάχυση των μηνυμάτων (περιβαλλοντικοί - οικολογικοί κανόνες) για μια βιώσιμη ανάπτυξη, για τη προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς και επιδρούμε άμεσα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, εθελοντισμό και προσφορά. 

Περισσότερες πληροφορίες στο blog της εκπαιδευτικού :

https://eleftheriapapadimitriou.blogspot.com/2021/11/blog-post.html

ΒΙΝΤΕΟ 

 

 



Συνεργασίες

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - QUALITYNET FOUNDATION

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΠΠΕΚΗ Β.)

ΚΠΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ & ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ

ΚΠΕ ΠΟΡΟΙΩΝ

ΚΠΕ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΠΕ ΚΙΛΚΙΣ

ΚΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΔΟΔΟΥΤΖΗ (ΠΕ 70), ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ)

Στόχος δράσης

Να ενημερωθούν για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των ζώων , εξοικονόμησης ενέργειας και ανακύκλωσης · Να γνωρίσουν τη σημασία του εθελοντισμού και την αξία της προσφοράς · Να αναγνωρίσουν την αξία της εξοικονόμησης του νερού στη ζωή μας · Να κατανοήσουν τη σχέση της προστασίας του σχολικού περιβάλλοντος γενικά για τη διατήρηση της καλής υγείας · Να ανακαλύψουν βιωματικά τη σπουδαιότητα της ένταξης των τρόπων ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας · Να παρακινηθούν ώστε να αποκτήσουν σωστές οικολογικές συνήθειες και μια καλή ποιότητα ζωής · Να εκφράζονται μέσα από τις τέχνες στην εκπαίδευση (εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή) και να αναστοχάζονται δημιουργικά και με την παραγωγή καλλιτεχνικών δρώμενων και δραστηριοτήτων

Χρόνος δράσης

2 - 3 ΜΗΝΕΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας