menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Οι ευχές μας για τον κόσμο, γίνονται τραγούδι!

Οι ευχές μας για τον κόσμο, γίνονται τραγούδι!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

To σχολείο μας βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή των Χανίων. Συμμετέχει από το 2014 στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» και έχει βραβευτεί για τις δράσεις του με τη Σημαία της Αειφορίας από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Παράλληλα συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Με τη ματιά στραμμένη στους 8 πυλώνες της Αειφορίας, αλλά και στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλοι μαζί αποφασίζουμε δημοκρατικά και ενεργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των ανθρώπων (σημερινών και μελλοντικών) σε όλο τον κόσμο. Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη που τώρα κρατάμε στην αγκαλιά μας και που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και προσπαθούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που ονειρευόμαστε!


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Χιωτάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, το βιβλίο που απολαύσαμε στις τάξεις με τίτλο “Πέντε ευχές και ένα αστέρι”, έδωσε αφορμή να κάνουν τα παιδιά τις δικές τους ευχές, τόσο για τον εαυτό τους, όαο και για τον κόσμο. Οι ευχές τους ζωγραφίστηκαν και έγιναν αστέρια, τα οποία κρεμάστηκαν στο χώρο του σχολείου στολίζοντάς τον.

Μας έκαναν εντύπωση οι ευχές που διατύπωσαν τα μικρά μας για τον κόσμο, για τον πλανήτη μας, φανερώνοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση. Ήρθε, έτσι, η ιδέα να τις προβάλλουμε, χτίζοντας πάνω σε αυτές ένα έργο Χριστουγεννιάτικο, από το οποίο δε θα έλειπε το στοιχείο της “μαγείας” των γιορτινών ημερών. Σύμφωνα με το σενάριο που δημιουργήσαμε εξ΄ολοκλήρου, τη νύχτα των Χριστουγέννων τα παιδιά κάνουν τις ευχές τους για τον πλανήτη και τον κόσμο. Οι ευχές τους γίνονται αστέρια. Ο Αϊ Βασίλης με το τηλεσκόπιό του τις διαβάζει και προβληματίζεται. Τα ξωτικά τον ενημερώνουν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά για τη Γη μας. Για όλα όσα άκουσε τον διαβεβαιώνουν τα δέντρα, οι λάμπες και οι σταγόνες. Έτσι παίρνει την απόφαση να συναντήσει τα παιδιά και μαζί να σκεφτούν μια λύση. Οι νεράιδες βοηθούν γι αυτή τη συνάντηση. Η λύση στην οποία καταλήγουν είναι η δημιουργία ενός τραγουδιού, που θα ακουστεί σε όλη τη Γη μόλις ο χρόνος αλλάξει, μεταφέροντας μηνύματα για το καλό του πλανήτη.  Το τραγούδι ακούν και οι χιονούλες και το χιόνι απλώνεται στη γη. Τα παιδιά προτείνουν κάτι ακόμα… Αντί για δώρα στα παιδιά, να μοιραστούν στους μεγάλους αληθινοί σπόροι. Σπόροι που κρύβουν μέσα τους τη νέα ζωή που αρχίζει, που γεννούν την ελπίδα!

Το έργο μας, με τίτλο “Η νύχτα των ευχών”, παρουσιάστηκε στο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, σε ατμόσφαιρα Χριστουγεννιάτικη, παρουσία των γονέων. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του πατώντας εδώ


Στόχος δράσης

Να διατυπώσουν τα παιδιά -ενόψει Χριστουγέννων- τις ευχές τους για τον κόσμο, για τον πλανήτη μας και να «χτίσουν» πάνω σε αυτές ένα θεατρικό έργο και ένα τραγούδι που να τις προβάλλει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας