menu

Σύνδεση | Εγγραφή

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης γίνονται...παιχνίδι!

Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης γίνονται...παιχνίδι!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

To 32o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, συστεγάζεται με το 53ο και 52ο Δημοτικά σχολεία Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από 2 τμήματα Πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και 2 τμήματα ολοήμερου προαιρετικού προγράμματος, ενώ απασχολεί 4 εκπαιδευτικούς ΠΕ 60- Νηπιαγωγών


Διευθυντής Σχολείου

Στυλιανή Λιούφα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Για να προσεγγίσουμε το σύνθετο θέμα των Στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στο νηπιαγωγείο χρειαζόμαστε παιχνίδια , εποπτικό υλικό, παραμύθια, δημιουργίες, κατασκευές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και γενικότερα βιωματικές δραστηριότητες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε πραγματικότητα και βίωμα αφηρημένες έννοιες.
Το υλικό που πραγματευόμαστε στα σχέδια μαθημάτων μας αντικατοπτρίζει την προσπάθεια εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς να γίνουμε όλοι αναπόσπαστο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.
Για να εμπεδώσουν τα παιδιά αλλά και για να ενισχύσουμε όλες τις δραστηριότητες που προηγήθηκαν στην τάξη, δημιουργούμε online υλικό που με παιγνιώδη μορφή θα εντείνει και θα δυναμώσει τις έννοιες που πραγματευτήκαμε.
Το διαδικτυακό μας παιχνίδι περιέχει 17 παιχνίδια παζλ, μνήμης, ερωτήσεων, ανάπτυξης που θα διασκεδάσουν παιδιά και γονείς στο σπίτι.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το πέρας των δραστηριοτήτων για την εμπέδωση.
Το μοιραζόμαστε ευελπιστώντας να βοηθήσει εκπαιδευτικούς να εμπλουτίσουν την μαθησιακή διαδικασία στο σχολείο και να βοηθήσει παιδιά και γονείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί στο σπίτι.

 

https://view.genial.ly/6305e80d18c3930018ae3cda/interactive-image-online-paixnidia-gia-toys-stoxoys

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Η ενεργός συμμετοχή και εμπλοκή των γονέων των μαθητών/μαθητριών μας στην μαθησιακή διαδικασία.

Η συμμετοχή των γονέων αποτελεί πάντα ουσιαστικό συστατικό κάθε ακαδημαϊκής προσπάθειας δασκάλου-μαθητή-σχολείου. Οι γονείς των μαθητών-μαθητριών είναι άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη της σχολικής κοινότητας και διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στον εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό του παιδιού. Επομένως, η ένταση ή η έκταση της συμμετοχής που έχουν οι γονείς στην εκπαίδευση και στο σχολείο του παιδιού τους, είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψην στον όποιο σχεδιασμό.

Οι γονείς των μαθητών μας συμμετείχαν και απόλαυσαν το υλικό, δήλωσαν πως βοήθησε να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι και διασκέδασαν πολύ.



Συνεργασίες

Συνεργασία με τους γονείς των μαθητών μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στόχος δράσης

Να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας με την ομάδα-τάξη. Να περάσουν ποιοτικό χρόνο στον υπολογιστή κατανοώντας με τρόπο βιωματικό την ορθή του χρήση. Να διαμορφώσουν αξίες, στάσεις και δεξιότητες ενός ενεργού και ευαισθητοποιημένου προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη πολίτη, ενός «περιβαλλοντικά εγγράμματου πολίτη» Να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Να γίνει κατανοητό από τους/τις μαθητές/τριες ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα επιδρά αρνητικά στον πλανήτη και η βιωσιμότητα είναι ευθύνη όλων. Να εμπεδώσουν με παιγνιώδη τρόπο αφηρημένες έννοιες. Να διαμορφώσουν συμπεριφορές και στρατηγικές ενός τρόπου ζωής που θα θέτει προτεραιότητα τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

Χρόνος δράσης

Σχολικό έτος 2022-2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας