menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1 ΕΠΑΛ Δράμας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ο σεισμογράφος. Υποδειγματικό μάθημα ολοκληρωμένου ΣΤΕΜ, Από την διδασκαλία στην πράξη

Ο σεισμογράφος. Υποδειγματικό μάθημα ολοκληρωμένου ΣΤΕΜ, Από την διδασκαλία στην πράξη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η συγκεκριμένη  εργασία εστιάζει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων STEM, για το Πρόγραμμα Σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης, με σκοπό τον προσανατολισμό των μαθητών στην κατανόηση  της δημιουργίας σεισμών και αναζήτησης της εστίας ενός σεισμού μέσα από λογισμικά και τεχνικών. Τις τεχνικές αυτές εύκολα μπορούν να διαχειριστούν οι μαθητές της Γ λυκείου ΕΠΑΛ και ΓΕΛ μέσα από γνώσεις που έχουν αποκτήσει.Κατασκευάστηκε ενας εργαστηριακό σεισμογραφος για να βοηθήσει την διδασκαλία και στην συνέχεια  ένα επαγγελματικός κατόπιν ζήτησης των μαθητών για παραπέρα έρευνα.Πράγματι και αυτο εγινε.Το σχολείο μας παρεχει ενημερωση της σεισμικής δραστιριότητας στο νομό και σε όλη την Ελλάδα, Σε τοπικό κανάλ ιhttps://fb.watch/pCqY4H0DrG/ .  

Υπάρχουν και σχετικά βιντεο όπως  CNN https://www.cnn.gr/ellada/story/405665/drama-seismografos-mathiton-kategrapse-tous-dyo-megalous-seismoys-stin-tourkia?fbclid=IwAR2Ias6FtEZHJFSyDzgMZ52peK__j7O_0R5L6Hdd9DKotFrSAv8Rp6T6Kx8

Περίμετρος 

https://youtu.be/7MORxd7-Z_k


Στόχος δράσης

Κύριος στόχος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων STEM οι οποίες θα αναπτυχθούν, θα είναι η κατανόηση συγκεκριμένων εννοιών οι οποίες θα αναδυθούν από κάθε δραστηριότητα. Το συγκεκριμένο θέμα άπτεται διεπιστημονικής προσέγγισης STEM, καθώς περιλαμβάνει θεωρητικές έννοιες αρκετών επιστημών όπως, Φυσική, Γεωγραφία και Περιβάλλον κ. ά., επιδρώντας ταυτόχρονα σε θέματα επιστημονικής σκέψης, διερευνητικής μάθησης και κριτικής σκέψης. Επιπλέον στόχος είναι η εξοικείωση με την επιστημονική οπτική αντιμετώπισης των προβλημάτων. Για να επιτευχθεί, όμως, αυτός ο στόχος, θα πρέπει οι μαθητές να απαγκιστρωθούν από την πρακτικό-βιωματική γνώση, η οποία θεωρείται ως το μοναδικό ερμηνευτικό πλαίσιο.Ειδικότερα: - Να κατακτήσουν τη γνώση πάνω στους σεισμούς. -Να μπορούν να αναγνωρίζουν τα κύματα S και P. -Nα διακρίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την διαφορά των κυμάτων S και P. -Να μπορούν να υπολογίζουν την ταχύτητα των S και P από τα διαγράμματα. -Να αποτελέσει η ερεύνα αυτή πολύτιμο εργαλείο για την προβολή του σχολείου εφόδιο για την εργασιακή τους πορεία στο μέλλον.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας