menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ 76 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ", ΤΟΥ "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ", ΤΟΥ LET;S DO IT GREECE" ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗς ASPnet, ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ κ.α


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αποδεχόμενοι την πρόταση του Δήμου Λήμνου ως μέλους του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization (WHO)και του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Τη φετινή χρονιά η Παγκόσμια Καμπάνια είχε ως θέμα «Ο πλανήτης μας, η υγείας μας» με στόχο να υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο την αξία της ατομικής και δημόσιας υγείας ως προϋπόθεσης για την ευημερία και την πρόοδο της κάθε κοινωνίας.

Οι δράσεις είχαν ως σκοπό την ενημέρωση παιδιών και πολιτών για την σημαντικότητα της πρόληψης και της ευημερίας καθώς και τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια της δράσης και του μαθήματος δεξιοτήτων οι  μαθητές του τμήματος Α2  συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τη δημόσια και την ατομική υγεία, για τη σημασία της καθαριότητας και της υγιεινής των χώρων, για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης ενός πολύ μεγάλου μέρους των απορριμμάτων και προχώρησαν στην πράξη. Έδρασαν στο εργαστήριο πληροφορικής και στην αυλή του σχολείου. Εκκαθάρισαν το εργαστήριο από μη λειτουργικές συσκευές, τις οποίες μετέφεραν στο χώρο ανακύκλωσης συσκευών του πρώην Δημαρχείου του Μούδρου, Στη συνέχεια, καθάρισαν με μεγάλη επιμέλεια την αυλή του σχολείου, αποδελτιώνοντας στη συνέχεια τα απορρίμματα που συγκέντρωσαν και ταξινομώντας τα ανάλογα στους κάδους ανακύκλωσης που διαθέτει το σχολείο. Η σύνδεση, εξάλλου, της καθαριότητας με την υγιεινή έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή κατά την τελευταία διετία με τον τρόπο εξάπλωσης της πανδημίας, Το καθαρό περιβάλλον αποτελεί ορόσημο πολιτισμού και ποιότητας ζωής. Στη συνέχεια οι μαθητές δημιούργησαν ένα video παρουσίαση των δράσεών με στόχο τη διάχυσή του στα ΜΜΕ και στον διαδίκτυο και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα υγείας και περιβάλλοντος.


Στόχος δράσης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ- ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ-ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας