menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης στο σχολείο μας

Ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης στο σχολείο μας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης στο σχολείο μας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρωινό της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου 2021, με προσκεκλημένο τον παραολυμπιονίκη δισκοβολίας, κ. Σίμο Παλτσανιτίδη.

Μαθητές και δάσκαλοι υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον Έλληνα αθλητή, η παρουσίαση του οποίου έγινε τμηματικά στην εσωτερική σάλα του σχολείου και στο εξωτερικό αμφιθέατρο, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μεγάλη η χαρά των παιδιών τα οποία ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν από κοντά τον αθλητή που έφερε το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατά τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, ο Σίμος Παλτσανιτίδης μίλησε με πολλή αγάπη στους μαθητές μας για τον αθλητισμό, τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τις ανθρώπινες αξίες, τη δύναμη ψυχής , την πίστη ενώ οι συμβουλές του έφτασαν μέχρι τη διατροφή και τη σωστή στάση – συμπεριφορά του ανθρώπου.

Μεγάλο ενθουσιασμό έφεραν στα παιδιά τα μετάλλια που είχε μαζί του ο παραολυμπιονίκης. Άλλα από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, άλλα από συμμετοχές του σε μαραθώνιους κι άλλα από το άθλημα της δισκοβολίας. Το πιο σημαντικό όμως μετάλλιο, όπως ανέφερε ο αθλητής, το ξέχασε στο σπίτι του. Είναι το μετάλλιο από αγώνα που βγήκε τελευταίος κι αυτό που τον έκανε να πιστέψει στη συνέχιση της μάχης και στην περαιτέρω βελτίωσή του. Να σημειωθεί ότι ο Σίμος Παλτσανιτίδης είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Λίγο πριν το τέλος των παρουσιάσεων, εκπρόσωποι όλων των μαθητών του σχολείου μας χάρισαν στον παραολυμπιονίκη μια ανθοδέσμη από κλαδιά δάφνης, σύμβολο της νίκης στην αρχαία Ελλάδα, και μια κατασκευή, το έμβλημα των Παραολυμπιακών αγώνων, με τις 3 σταγόνες (μπλε, κόκκινη, πράσινη) που συμβολίζουν τα σημαντικότερα συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης, ΨΥΧΗ – ΣΩΜΑ - ΠΝΕΥΜΑ. Μια κατασκευή για την οποία χρειάστηκαν τα 117 δαχτυλικά αποτυπώματα όλων των μαθητών του σχολείου μας, ένα ομαδικό «δώρο» για τον επίτιμο καλεσμένο μας.   

Θερμές ευχαριστίες στέλνουμε στον σύλλογο γονέων του σχολείου μας (απερχόμενο και νυν Δ.Σ.) για την έμπρακτη στήριξη του, με κάλυψη εξόδων.

Ευχαριστούμε θερμά τη μητέρα μαθητών του σχολείου μας, κα Κωνσταντίνα Παπάζογλου, πρεσβυτέρα π. Γρηγορίου Κεσελόπουλου, η οποία, εμπνευσμένη από την επίσκεψη της μητέρας του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο Μίλτου Τεντόγλου, μας έφερε σε επαφή με τον παραολυμπιονίκη, καθώς και τον πατέρα μαθήτριας του σχολείου μας, τον κ. Διονύση Μπόσιακα, για τη κάμερα της βιντεοσκόπησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Κάθε καλό σε όλους τους συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού μας έργου.

Μία συγκινητική εκδήλωση με ισχυρά διδάγματα, ένα μάθημα ζωής!

Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τον παραολυμπιονίκη κ. Σίμο Παλτσανιτίδη για την τιμή που μας έκανε και την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας. Του ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένος με την οικογένειά του και να έχει πάντα επιτυχίες!


Αποτελέσματα / επίδραση

«Από τη στιγμή που εγώ, ως άτομο με αναπηρία, κατάφερα ό,τι κατάφερα, εσείς πρέπει να πετύχετε σε οτιδήποτε κι αν κάνετε στη ζωή σας» …. Σίμος Παλτσανιτίδης 08/11/2021… 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Η φράση αυτή του παραολυμπιονίκη, σε συνδυασμό με όλα όσα ανέφερε στους μαθητές μας έφεραν σημαντικά αποτελέσματα στο παιδαγωγικό έργο του σχολείου μας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του Σίμου Παλτσανιτίδη και έκαναν πολλές ερωτήσεις που του έδωσαν την ευκαιρία να μεταφέρει το σύνθημα «ΜΠΟΡΩ» και να δείξει με τον δικό του τρόπο την αξία της ψυχικής δύναμης που μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια στη ζωή του ανθρώπου.



Συνεργασίες

Άψογη συνεργασία με μητέρα μαθητή έφερε τον παραολυμπιονίκη Σίμο Παλτσανιτίδη στο σχολείο μας. Μια εκδήλωση που αφορούσε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Ένα μάθημα ζωής!

Άψογη συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, έχοντας την οικονομική στήριξη για τη μετακίνηση του παραολυμπιονίκη στη Σιάτιστα.

Άψογη συνεργασία με τον παραολυμπιονίκη κ. Σίμο Παλτσανιτίδη. Θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπό του.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ιστοσελίδα του σχολείου, τοπικά μέσα ενημέρωσης, διαδίκτυο


Στόχος δράσης

1) Γνωριμία με τους παραολυμπιακούς αγώνες 2) Καλλιέργεια ανθρωπίνων αξιών όπως δύναμη, πίστη, θάρρος 3) Σεβασμός στη διαφορετικότητα 4)

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές

Χρόνος δράσης

4 διδακτικές ώρες

Τόπος Δράσης

Χώρος του σχολείου μας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας