menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ο ΛΩΤΟΣ

Ο ΛΩΤΟΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

TO 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, μέσα από δράσεις που στηρίζονται στη συμμετοχή και στη συνεργασία ευαισθητοποιούμε παιδαγωγικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.


Διευθυντής Σχολείου

ΧΑΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με βάση τον στόχο Μηδενική πείνα, αποφάσισα να εκμεταλευτώ το γεγονός ότι υπάρχει σχολικός κήπος και διαθέτει πολλά και διαφορετικά δέντρα αξιοποιώντας ένα συγκεκριμένο τον λωτό. Δημιούργησα μία παρουσίαση με το πώς είναι ο λωτός και όλα τα οφέλη που έχει στον οργανισμό μας. Μετά την παρουσίαση βγήκαμε με τα παιδιά στον σχολικό κήπο και αναγνώρισαν το δέντρο του λωτού και ακολούθησε η συγκομιδή του καρπού του.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι στόχοι που αναφέρω πιό πάνω ήταν επιτυχείς καθώς τα παιδιά κατάφεραν και να αναγνωρίσουν απο μόνα τους το δέντρο του λωτού, απάντησαν σωστά στο ερωτηματολόγιο που τους δόθηκε για τα οφέλη που έχει στον οργανισμό μας αλλά και τα θρεπτικά συστατικά του, κάποια το καθιέρωσαν και στις διατροφικές τους συνήθειες. Επιπλέον ένα σημαντικό αποτέλεσμα ήταν ότι  παιδιά διαφορετικών χωρών που φοιτούν στο σχολείο αντάλλαξαν μεταξύ τους απόψεις για τις διατροφικές συνήθειες του κάθε πολιτισμού. Ενισχύθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις μέσα από τη συνεργασία και την ενσυναίσθηση. Τα παιδιά κατανόησαν ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στον κόσμο που πεινούν. 



Συνεργασίες

Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε Κορινθίας, Αειφόρουμ.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γεώργιος Αλέξης

Στόχος δράσης

1) Να μπορούν τα παιδιά να διακρίνουν και να ξεχωρίζουν τον λωτό. 2) Να μάθουν για την διατροφική αξία του, καθώς και τα θρεπτικά συστατικά του. 3) Να τον καθιερώσουν στις διατροφικές τους συνήθειες. 4) Να ενημερωθούν για τα οφέλη που έχει στον οργανισμό μας. 5) Να παραπεμφθούν στην Μυθολογική αναφορά της Οδύσσειας του Όμηρου. 6) Να κατανοήσουν ότι η τροφή δεν είναι άφθονη για όλους τους λαούς και να εκτιμήσουν την αξία της.

Χρόνος δράσης

1 μήνας

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας