menu

Σύνδεση | Εγγραφή

7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ο Ξεχωριστός

Ο Ξεχωριστός
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

Το 7ο Δημοτικό είναι ένα 12/θεσιο Ολοήμερο Σχολείο και εδρεύει στην πόλη της Βέροιας.


Διευθυντής Σχολείου

ΕΥΔΟΞΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΤΟΥ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού και με σκοπό την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης μια μαθήτρια της Ε' τάξης, η Δ.Β., μάς χάρισε ένα συγκλονιστικό ποίημα γεμάτο αλήθεια και συγκίνηση.

Με στίχους απλούς και γεμάτους νόημα, η νεαρή μαθήτρια αποτυπώνει την ομορφιά της διαφορετικότητας, τονίζοντας πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, με τη δική του ιστορία και τα δικά του χαρακτηριστικά.

Το ποίημα αναφέρεται στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και των δυσκολιών στη ζωή. Η μαθήτρια καλεί τον αναγνώστη να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητά του και να αντιμετωπίζει τα εμπόδια με θάρρος και αισιοδοξία. Επιπλέον, το ποίημα μπορεί να θεωρηθεί ως μια έκκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση. Η μαθήτρια καλεί τον αναγνώστη να δει πέρα από τις επιφανειακές διαφορές και να αγκαλιάσει την ομορφιά της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Ανεξάρτητα από την ερμηνεία, το ποίημα της μαθήτριας αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για την αξία της διαφορετικότητας, της ανθεκτικότητας και της αγάπης. Είναι μια υπενθύμιση πως ο καθένας μας είναι μοναδικός και πολύτιμος, και πως οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό και κατανόηση.

Μπορείτε να διαβάσετε το ποίημα στο συνεμμένο έγγραφο. 


Στόχος δράσης

Αντιμετώπιση Σχολικού Εκφοβισμού - Αποδοχή της διαφορετικότητας - Σεβασμός - Ενσυναίσθηση

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας