menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΕΠΑΛ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Ο ΚΗΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ

Ο ΚΗΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων/περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, μαθητές του τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος»  του ΕΠΑΛ Κισάμου, συμμετείχανστη Δράση με τίτλο «ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ» του  εθελοντικού συλλόγου «ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ». Η εν λόγω δράση έχει επιχορηγηθεί από το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πλαίσιο του 5ου κύκλου Πρόγραμματος «Σημεία Στήριξης».

Στόχος της Δράσης είναι η δημιουργία ενός «θεραπευτικού κήπου- αγροκτήματος» ο οποίος:  

  • είναι σχεδιασμένος με τις αρχές της αναγεννητικής γεωργίας με ειδικό τρόπο που συνδυάζει βρώσιμα και καλλωπιστικά φυτά με ειδικά θεραπευτικά στοιχεία, και
  • λειτουργεί «παθητικά» – θεραπεύοντας μέσω της απλής περιήγησης- και «ενεργητικά» μέσω της εφαρμογής ειδικού προγράμματος κηπουρικών εργασιών.

Στον κήπο αυτόν θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται εθελοντικά οι απόφοιτοι και οι φοιτούντες του ΕΕΕΕΚ Κισάμου, αλλά και όσοι νέοι της περιοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες με αναπηρία και όχι μόνο.

Μια από τις πρώτες σημαντικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν, ήταν η αναγέννηση του εδάφους και η κατάλληλη διαμόρφωσή του ώστε να επιτευχθεί η εκμετάλλευση/διαχείριση του βρόχινου νερού.


Αποτελέσματα / επίδραση

Με τη δημοσιοποίηση της Δράσης έγινε ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και θέματα απασχόλησης ατομων με αναπηρία



Συνεργασίες

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ"ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΙΣΣΑΜΟΥ"

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΕΕΕΚ ΚΙΣΣΑΜΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

SOCIAL MEDIA


Στόχος δράσης

Οι βασικές αρχές με τις οποίες σχεδιάζουμε τα χωματουργικά έργα στην Περμακουλτούρα είναι η συλλογή, η επιβράδυνση και η εισχώρηση στο έδαφος του νερού της βροχής που πέφτει στο τοπίο μας. Ο πιο απλός τρόπος να επιβραδύνουμε και να συλλέξουμε το νερό είναι να χαράξουμε ένα χαντάκι ενιαίου υψομέτρου και βάθους κατά μήκος του χωραφιού μας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός σαμαριού στη χαμηλή πλευρά του χαντακιού.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

ΜΑΘΗΤΕΣ

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος 2022-Μάρτιος

Τόπος Δράσης

Κίσσαμος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας