menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ο Αλέκος Φασιανός μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ο Αλέκος Φασιανός μέσα από τα μάτια των παιδιών
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στη μνήμη τού Αλέκου Φασιανού, τού σπουδαίου αυτού σύγχρονου Έλληνα ζωγράφου, τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με τη διακριτική καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητριών τού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, κ.κ. Κωνσταντίνας Καλιαρντά και Σιμόνης Σταυροπούλου, ασχολήθηκαν με την τεχνική, τα χρώματα και τα κοινά χαρακτηριστικά έξι διαφορετικών έργων του:

Τα Ρόδα της φιλίας, Οι φίλοι, Ο έρωτας, Ήρθαν τα πουλιά, Ευτυχής, Στο αμπέλι.

Τα νήπια εντόπισαν τη συχνή αναφορά τού ζωγράφου στο ανθρώπινο στοιχείο, στο προφίλ των προσώπων, στα αγαπημένα του χρώματα (το μπλε & το κόκκινο), στα αντικείμενα και στο περιβάλλον που πλαισιώνουν τους ανθρώπους (τα κασκόλ, τα φουλάρια, τα καπέλα, οι καρέκλες, οι φράχτες, οι κληματαριές, τα λουλούδια, τα κλαδιά και, βέβαια, τα πουλιά).

Αρχικά, τα παιδιά σχεδίασαν πρόσωπα σε προφίλ, πουλιά και ό,τι άλλο τους εντυπωσίασε από τα έργα τού σπουδαίου ζωγράφου. Έπειτα, χρωμάτισαν με τα αγαπημένα χρώματα τού ζωγράφου και τόνισαν τις λεπτομέρειες των σχεδίων τους με μαρκαδόρο. Το αποτέλεσμα τής δημιουργικότητάς τους ήταν μία σύνθεση, κοινή για όλα τα τμήματα των νηπίων, όπου συναντήθηκαν –σε δύο ταμπλό– όλοι οι πίνακες τού Αλέκου Φασιανού, τους οποίους μελετήσαμε.


Στόχος δράσης

Στόχος τής δραστηριότητας είναι να αναπτυχθεί η παρατηρητικότητα των παιδιών, η αισθητική τους, η φαντασία, αλλά και η δημιουργικότητά τους. Ταυτόχρονα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με ποικίλα υλικά και τεχνικές, να εκφραστούν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο, εξωτερικεύοντας τα συναισθήματά τους και να συνεργαστούν, ώστε να δημιουργήσουν ένα ομαδικό έργο τέχνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας