menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ο θρίαμβος και η καταστροφή μιας ιδέας

Ο θρίαμβος και η καταστροφή μιας ιδέας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Γυμνάσιο με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα ευρωπαϊκά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.


Διευθυντής Σχολείου

ΛΥΜΠΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η διατήρηση της επαφής των εκπαιδευομένων με την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, ειδικά όταν αυτή αποτελεί αντικείμενο εξέτασης στις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι ζητούμενο του σεναρίου, καθώς και η κατανόηση των ιστορικών επισυμβαινόντων. Βασικό γνωστικό περιεχόμενο αντλείται από το σχολικό εγχειρίδιο «Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ΄ Λυκείου Ανθρωπιστικών σπουδών», από το βιβλίο «Θέματα Ιστορίας Β΄ Λυκείου-Επιλογής» που διδασκόταν στο παρελθόν, από τα οικεία κεφάλαια της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους (σχολική βιβλιοθήκη), από την ιστοσελίδα του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και από την επίσκεψη με ξενάγηση στην έκθεση «Μικρά Ασία. Λάμψη.Ξεριζωμός.Καταστροφή.Δημιουργία.» του Μουσείου Μπενάκη.  


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι εργασίες με τη μορφή παρουσιάσεων προβάλλονται στο σύνολο της τάξης, αξιοποιώντας την διδακτική ώρα της διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας Γενικής παιδείας. Ακολουθεί συζήτηση ανατροφοδότησης και μεταγνωστικής αξιολόγησης της όλης διαδικασίας. Η τάξη παρακολουθεί το επεισόδιο του ιστορικού ντοκυμανταίρ «Το πανόραμα του αιώνα» για τη Μικρασιατική καταστροφή», ενώ καταγράφει σε ηλεκτρονικό φύλλο αξιολόγησης όσα πληροφορήθηκε, όσα ένιωσε και αντιλήφθηκε από τη διδακτική επίσκεψη, επισημαίνοντας τα θετικά και αρνητικά σημεία. Η δράση παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό στο τέλος της σχολικής χρονιάς καθώς και στις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας. 



Συνεργασίες

Μουσείο Μπενάκη

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΛΥΜΠΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Στόχος δράσης

Γνωριμία με το ιστορικό γεγονός της μικρασιατικής καταστροφής μέσα από επίσκεψη σε χώρους μνήμης και δημιουργία εικαστικών έργων.

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος 2022-Ιούνιος 2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας