menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

«Το νερό είναι ζωή»

«Το νερό είναι ζωή»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Το 2ο Δ.Σ. Αρτέμιδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της περιοχής μας όπου φοιτούν 225 μαθητές και διδάσκουν 31 εκπαιδευτικοί. Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά ή αγωγής υγείας καθώς και προγράμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα όπως E-Twinning.


Διευθυντής Σχολείου

Κατσιούλη Κασσιανή

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

 

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει στο  έργο eTwinning με τίτλο: «A JOURNEY THROUGH THE WATER».Συμμετέχουν 40 εκπαιδευτικοί από 14  χώρες  και περισσότεροι από  300 μαθητές /τριες.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει  τους μαθητές/τριες να γνωρίσουν το πολύτιμο  αγαθό της φύσης, το νερό. Να συνειδητοποιήσουν την αξία του νερού στη ζωή μας και να αντιληφθούν ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα.

Φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με επιστημονικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες (Μουσική-Εικαστικά) στοχεύουμε να συνδυάσουμε τη γνώση με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία και επιδιώκουμε να ακουμπήσουμε αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό τής φύσης που λέγεται νερό.

H Θεοδώρα μαθήτρια  της Ε1  λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού στις 22-3-2021, έγραψε το υπέροχο ποίημα ...


Στόχος δράσης

Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές να : • Εξοικειωθούν με το υδάτινο στοιχείο και την προσφορά του • Να γνωρίσουν το νερό ως φυσικό στοιχείο τού περιβάλλοντος και να ανακαλύψουν την αξία του στην ανθρώπινη ζωή. • Να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από εικαστικές και μουσικές δημιουργίες. • Να αναπτύξουν συνείδηση ότι η προστασία του νερού δεν είναι πράξη ευγένειας αλλά αναγκαιότητα για την ύπαρξη και συνέχιση της ζωής. • Να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και την ηθική τους για τις ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό • Να αναλάβουν πρωτοβουλίες -τώρα που ως μαθητές αλλά και στο μέλλον ,ως σκεπτόμενοι πολίτες -για την προστασία του φυσικού κόσμου που τους περιβάλλει.
Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας