menu

Σύνδεση | Εγγραφή

14o Νηπιαγωγείο Αγρινίου-Οικισμός Ρομά

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το νερό!!! Αυτός ο πολύτιμος φίλος!

Το νερό!!! Αυτός ο πολύτιμος φίλος!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

14o Νηπιαγωγείο Αγρινίου-Οικισμός Ρομά

Το 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου βρίσκεται στο Αγρίνιο, πλησίον ΚΤΕΟ Αγρινίου, μέσα στον οικισμό των ρομά. Ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό τη φοίτηση των παιδιών από των οικισμό αλλά και της περιοχής γύρω από το στάδιο Αγρινίου.


Διευθυντής Σχολείου

Γαρυφαλιά Παπασωτήρη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Τα νήπια με αφορμή το δανεισμό της εκπαιδευτικής βαλίτσας από το Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών που αφορούσε στο νερό, ασχολήθηκαν με αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό με πολλόυς τρόπους. Αρχικά και σε ιστόγραμμα ανιχνεύτηκαν οι ήδη υπάρχουσε γνώσεις των απιδιών σχετικά με το νερό. Στη συνέχεια με πλήθος πειραμάτων που εκτέλεσαν τα ίδια τα παιδιά μελετήσαμε τις ιδιότητες του νερού, μάθαμε για τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται και κατανοήσαμε  τον περίφημο κύκλο του νερού. Με κινητικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων αποδώσαμε ήθη και έθιμα που αφορούν στο νερό, γίναμε ζωγράφοι  με τους δικούς πίνακες που είχαν σαν θέμα το νερό, αποδώσαμε στο χαρτί παραμύθια για το νερό, κατασκευάσαμε μάσκες.


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού απέναντι στο πολύτιμο δώρο της ζωής, το νερό, στη χρησιμότητά του, στα χαρακτηριστικά και στις ιδιότητές του, στη σπατάλη του!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας