menu

Σύνδεση | Εγγραφή

54ο Νηπιαγωγείο Πειραιά

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Νερό: από την Γη ως το Διάστημα

Νερό: από την Γη ως το Διάστημα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νερό: από την Γη ως το Διάστημα» έχει ως στόχο την εισαγωγή στο Νηπιαγωγείο μια διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων 4 σταδίων: α) Στάδιο 1 – Πρόβλημα, β) Στάδιο 2 – Διερεύνηση, γ) Στάδιο 3 – Σχεδιασμός και Υλοποίηση, δ) Στάδιο 4 – Συμπεράσματα και Παρουσίαση. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Μηχανική, την Τέχνη και τα Μαθηματικά. Στόχος του προγράμματος είναι η χρήση μιας διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων από τα παιδιά, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η καλλιέργεια υπολογιστικής σκέψης, η συνεργασία και επίλυση προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα και την ζωή τους, καθώς και άλλες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Όλη η δράση 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νερό: από την Γη ως το Διάστημα» έχει ως στόχο την εισαγωγή στο Νηπιαγωγείο μια διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων 4 σταδίων: α) Στάδιο 1 – Πρόβλημα, β) Στάδιο 2 – Διερεύνηση, γ) Στάδιο 3 – Σχεδιασμός και Υλοποίηση, δ) Στάδιο 4 – Συμπεράσματα και Παρουσίαση. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Μηχανική, την Τέχνη και τα Μαθηματικά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η χρήση μιας διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων από τα παιδιά, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η καλλιέργεια υπολογιστικής σκέψης, η συνεργασία και επίλυση προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα και την ζωή τους, καθώς και άλλες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Όλη η δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από το νερό, το δικαίωμα σε καθαρό νερό και την αποχέτευση, την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, την δράση για το κλίμα, την ζωή στο νερό και την στεριά αλλά και άλλους βιώσιμους στόχους. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά ενδέχεται να ευαισθητοποιηθούν για το νερό, την ορθή χρήση και την αξιοποίησή του καθώς και την σημασία για την ζωή στον πλανήτη μας. Μέσα από μια διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, τα παιδιά θα λύσουν προβλήματα, θα κατασκευάσουν πρωτότυπες κατασκευές και θα αναζητήσουν λύση σε παγκόσμια και σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την ζωή μας!



Συνεργασίες

Το παρόν σχέδιο δράσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδέχεται να γίνουν συνεργασίες τόσο με τον Δήμο Πειραιά όσο και με εταιρείες ή ιδιωτικούς φορείς που ειδικεύονται σε διαχείριση νερού και ανακύκλωσης.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Θεοδωράκη Χαρίκλεια, Ιωάννου Μιχάλης, Γλαρού Δήμητρα, Σέμπρου Βαρβάρα

Στόχος δράσης

Το πρόγραμμα στοχεύει στην διερεύνηση του νερού από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου!

Χρόνος δράσης

1 - 2 μήνες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας