menu

Σύνδεση | Εγγραφή

MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων τραγουδά για την Ειρήνη

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων τραγουδά για την Ειρήνη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων είναι ένα σχολείο νομού. Αποτελείται από Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας, καθώς και όλες οι κατευθύνσεις στο Λύκειο. Οι μαθητές διδάσκονται επιπλέον μουσικά μαθήματα, 2 υποχρεωτικά μουσικά όργανα (πιάνο και λύρα) και 1 μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Ακόμα μετέχουν υποχρεωτικά στα διάφορα μουσικά σύνολα. Στόχος είναι η ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών και η μουσική τους κατάρτιση.


Διευθυντής Σχολείου

Ανδρεδάκης Γεώργιος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές της Γ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χανίων, με αφορμή το κείμενο του Ισοκράτη, Περί Ειρήνης 19-21, και θορυβημένοι από τα γεγονότα στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία, διερευνούν τους πολέμους που αυτή την περίοδο μαίνονται στον πλανήτη. Καταγράφουν τις αιτίες, τις συνέπειες και τη διάρκεια των πολέμων και κατασκευάζουν αφίσες για να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους και την τοπική κοινωνία. Σε συνεργασία με τους καθηγητές Μουσικής Παιδείας αποφασίζουν τη διοργάνωση μιας ανοιχτής στο κοινο μουσικής εκδήλωσης με θέμα την Ειρήνη, στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επιλέγονται τα τραγούδια και τα ποιήματα που θα πλαισιώσουν την γιορτή και ο μαθητής Αρζίδης Αρσέν αποφασίζει να φωτογραφίσει ιστορικούς τόπους μνήμης των Χανίων, το Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα και το Καταφύγιο - Μουσείο του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον Πλατανιά, και να εκθέσει στη γιορτή το φωτογραφικό του υλικό.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές παρήγαγαν στο σχολείο αξιόλογες δημιουργίες, μεταξύ των οποίων παρουσιάσεις ppt, αφίσες και ποιήματα.

Στο ραδιόφωνο και τα τοπικά μέσα παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της δράσης μας.

Αντιπολεμικές αφίσες προβλήθηκαν κατά την έναρξη της γιορτής με video προτζέκτορα.

Στο κατάμεστο από Χανιώτες θέατρο ακούστηκαν τραγούδια κάθε ύφους από μουσικά σύνολα κιθάρας, βιολιών, πνευστών και ποικίλης μουσικής, ποιήματα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, ενώ στο Φουαγιέ εκτέθηκε η φωτογραφική συλλογή του μαθητή Αρζίδη Αρσέν. 



Συνεργασίες

  • Δήμος Χανίων - τμήμα Πολιτισμού
  • Καταφύγιο - Μουσείο του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον Πλατανιά
  • Εκπαιδευτικοί Γενικής και Μουσικής Παιδείας του Μουσικού Σχολείου Χανίων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ντάμπου Μαρία, Γράβος Κωνσταντίνος, Χαντή Ζαφειρούλα, Σουβατζή Νικόλ, Κουλούρης Νίκος, Δούναβης Πέτρος, Σταυρίδου Ισαβέλλα

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Στο ραδιόφωνο και τα τοπικά μέσα παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της δράσης μας.

400 περίπου άτομα παρακολούθησαν τη γιορτή


Στόχος δράσης

1) Να κατανοήσουν οι μαθητές την αξία της ειρήνης και να αναλογιστούν τις συνέπειες του πολέμου. 2) Να διαμορφώσουν μαθητές και πολίτες φιλειρηνική συνείδηση, 3) Να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη των Χανίων για τους ανά τον κόσμο και στη γειτονιά μας πολέμους. 4) Να εκφραστούν οι μαθητές δημιουργικά μέσω της μουσικής, της ποίησης, της φωτογραφίας και της κατασκευής αφισών.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, γονείς και τοπική κοινότητα Χανίων

Χρόνος δράσης

8 Μαρτίου 2024

Τόπος Δράσης

Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Χανιά

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 8



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας