menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Άνθειας Μεσσηνίας

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Μίλα τώρα

Μίλα  τώρα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού πήραμε μέρος  στη δράση «Μίλα Τώρα» με στόχο την πρόληψη  και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της Βίας. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως συζήτηση και προβληματισμός, ανάγνωση παραμυθιών ,παρακολούθηση σχετικών  videos,  δραματοποίηση και παιχνίδια ρόλων, εικαστικές δημιουργίες , προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιηθούμε για το φαινόμενο, να το αναζητήσουμε στην καθημερινότητα μας,γύρω μας , να μάθουμε   τρόπους αντιμετώπισής του, να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας με κύριο στόχο την αυτομέριμνα και την ασφάλειά μας. Πάράλληλα μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία επιδιώξαμε την αποδοχή  στην διαφορετικότητά του κάθε ανθρώπου να σεβόμαστε  την προσωπικότητά του καθώς και τις ιδιαιτερότητες του .Όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά μοναδικοί , ξεχωριστοί και αυτή είναι η ομορφιά του καθώς όλοι μαζί συνθέτουμε ένα όμορφο μπουκέτο από πολύχρωμα λουλούδια!


Αποτελέσματα / επίδραση

Δέσιμο της ομάδας και ενίσχυση του αλληλοσεβασμού.



Συνεργασίες

Χαμόγελο του Παιδιού


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Χριστίνα Παπαφλέσσα Σακκάτου Γεωργία

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της πλατφόρμας των bravo schools και you smile του χαμόγελου του παιδιού.


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής φύσης . Ενίσχυση της ενσυναίσθησης , αποδοχή του διαφορετικού και σεβασμός στις ιδιαιτερότητες .

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές σε γονείς και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο περνώντας μυνήματα

Χρόνος δράσης

Στη διάρκεια δύο ημερών στις 5-6/3 2024

Τόπος Δράσης

Νηπιαγωγείο Άνθειας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας