menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας είναι στην παραλία της πόλης μας, μέρος του παραλιακού σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει δύο ακόμη σχολεία, το 1ο ΕΠΑΛ και το Ε.Κ. Ιεράπετρας. Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως Πειραματικό και μ’ αυτήν την ιδιότητα θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2024-2025. Το σχολείο μας στοχεύει στην ολόπλευρη εκπαίδευση και καλλιέργεια των μαθητών μας, στη συμπερίληψη και στο άνοιγμα προς την κοινωνία, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για τους μαθητές μας στη σύγχρονη εποχή.


Διευθυντής Σχολείου

Ψαρουδάκης Χρυσοβαλάντης

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στις μέρες μας καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι ως κοινωνία με περιστατικά βίας και εκφοβισμού.  Ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του σχολείου τέτοια φαινόμενα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια με θύματα αθώα παιδιά που απλά δεν τολμούν να μιλήσουν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Γι αυτό ως σχολείο με μαθητές από διάφορα τμήματα δημιουργήσαμε ζωγραφιές κατά του μπούλινγκ με κεντρικό σύνθημα το ''ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ'' για τον εορτασμό της 6ης Μαρτίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Συμμετείχαμε ταυτόχρονα στην αντίστοιχη πανελλαδική εκστρατεία  του ''Χαμόγελου του Παιδιού'' ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, και παρακολουθήσαμε την εκδήλωση του Οργανισμού κατά την ημέρα εκείνη, με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές μας απέναντι σε περιστατικά συστηματικής και επαναλαμβανόμενης βίαιης συμπεριφοράς.

Εκπαιδευτικοί: ΦΛΟΥΡΑΚΗ ΧΑΡΑ ΠΕ06, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕ08,ΒΑΛΑΧΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕ04.04, ΖΕΡΒΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕ02, ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ02 


Στόχος δράσης

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού , ιδιαίτερα στην ευαίσθητη εφηβική ηλικία, η ενδυνάμωση της αποδοχής της διαφορετικότητας και της αυτοπεποίθησης, και η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, μέσα στο οποίο κάθε παιδί που γίνεται αποδέκτης επιθετικής συμπεριφοράς τολμά να ΜΙΛΗΣΕΙ!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας