menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Το Λύκειο Ευηνοχωρίου είναι ένα μικρό περιφερειακό σχολείο του Δήμου Μεσολογγίου, στο οποίο φοιτούν μαθητές που προέρχονται από αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές.Επιδεικνύει μεγάλη εξωστρέφεια συμμετέχοντας και υλοποιώντας κάθε χρόνο πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με άλλα σχολεία και φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς).


Διευθυντής Σχολείου

Νικόλαος Κ. Σταμάτης

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η μέρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Χαμόγελου του Παιδιού δημιούργησε ένα σύντομο διαδραστικό βίντεο με την συμμετοχή μαθητών της Α' Λυκείου υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού του σχολείου Λιάλιου Αναστασίας και με την βοήθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Messolonghi By Locals. 

Δημιουργήθηκε το σκηνικό σε μια από τις αίθουσες του σχολείου μας, όπου τα παιδιά χρησιμοποιώντας την τεχνική του Black light  και ειδικά χρώματα fluo ζωγράφισαν συνθήματα στο σκηνικό για να παραπέμπει σε σχολείο.  Φορώντας συγκεκριμένα μαύρα ρούχα τυπωμένα από μπροστά με μια λέξη συναίσθημα και από πίσω ένα γράμμα, προσπάθησαν να δείξουν από την μια τα συναισθήματα που γεννιούνται από τον  εκφοβισμό αλλά  από την άλλη να παρουσιάσουν και την δύναμη που έχει το σχολείο στο να βοηθά με την αποδοχή και την αγάπη να λύνονται όλα τα προβλήματα. 

Τα συναισθήματα του θύτη και του θύματος αναδείχθηκαν προσωποποιημένα, με σύνθημα της καμπάνιας ΜΙΛΑ ΤΏΡΑ. Στόχος της δράσης ήταν να σταλεί ενα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη να μιλά και να αντιδρά σε κάθε μορφής εκφοβισμό φέρνοντας έτσι δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. 


Στόχος δράσης

Ανάδειξη του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και των αρνητικών συναισθημάτων που αυτός γεννά σε όλες τις πλευρές, αλλά και παρουσίαση του σχολείου ως ελπίδα για την λύση του προβλήματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 8


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας