menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1o Νηπιαγωγείο Πανοράματος

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Μικροί πολίτες συμμετέχουν....Για τη πόλη μας και το περιβάλλον!

Μικροί πολίτες συμμετέχουν....Για τη πόλη μας και το περιβάλλον!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Την περιγραφή της δράσης μπορείτε να τη δείτε αναλυτικά σε παρουσίαση που ετοιμάστηκε στα πλαίσια του E - twinning προγράμματος Τ4Ε: setting an agora for democratic culture: Children for a better world, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ

Eπίσης μπορείτε να δείτε μια ακόμη παρουσίαση της δράσης, η οποία περίλαμβάνει επιπλέον δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτό εδώ. 

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μια δραστηριότητα , όπου ένιωσαν ότι μπορούν να γίνουν επιδραστικοί στην κοινότητά τους και ότι παρά την μικρή τους ηλικία μπορούν να συμμετέχουν σε μια δράση που γίνεται για το καλό της πόλης τους. Το να νιώσουν οι μαθητές/τριες επιδραστικοί στην κοινότητά τους είναι μέρος της προσπάθειας του σχολείου να ενδυναμώσει τη "φωνή"  τους και ειδικότερα για το δικό μας σχολείο που έχουμε όραμα να είμαστε ένα σχολείο που σέβεται τα δικαιώματα των παιδιών κάτι τέτοιο ήταν πολύ σημαντικό και αποκομίσαμε ως σχολική μονάδα πολλαπλά οφέλη. 



Συνεργασίες

Εντός σχολικής κοινότητας

εκπαιδευτικοί, γονείς

Εκτός σχολικής κοινότητας

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

Εταιρεία Διαχειρισης Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Φωτεινή Χατζηπαναγιώτου, Φωτεινή Γκούντα, Παναγιώτα Κιοσέ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ


Στόχος δράσης

Στόχος της δράσης ήταν να προσεγγίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την έννοια της βιωσιμότητας βιωματικά μέσα από απλές δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον που συμβάλλουν στο να επιτύχουμε τις βιώσιμες πόλεις που θέλουμε για ένα καλύτερο κόσμο. Παράλληλα να καλλιεργήσουν δεξιότητες δημοκρατικής συμμετοχής στα κοινα μέσω ενεργής εμπλοκής και αλληλεπίδρασης με πρόσωπα - φορείς της εξουσίας των οποίων η στάση είναι καθοριστική για το υπό διερεύνηση ζήτημα.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, γονείς

Χρόνος δράσης

Μάρτιος 2022

Τόπος Δράσης

Πανόραμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας