menu

Σύνδεση | Εγγραφή

11o Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Μικροί μαθητές με μεγάλη κοινωνική προσφορά

Μικροί μαθητές με μεγάλη κοινωνική προσφορά
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

11o Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Το σχολικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε ένα όμορφο προάστιο των Χανίων ,έχει υπέροχη θέα ,από τη μια πλευρά βουνό και από την άλλη θάλασσα. Φιλοξενεί 257 μαθητές-τριες και έχει 35 άτομα προσωπικό.Προσπαθούμε να είναι ΄΄ανοιχτό στην κοινωνία ΄΄και πραγματοποιούμε αρκετές εκπαιδευτικές δράσεις και συμμετέχουμε σε αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα που οπλίζουν τους μαθητές μας με γνώσεις ,αξίες ,στάσεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στην ενήλικη ζωή τους.


Διευθυντής Σχολείου

Μαρία Κληματσάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση προκειμένου να εξασφαλίσουν στο σχολείο έναν απινιδωτή ο οποίος ήταν αναγκαίος. Παράλληλα σκέφτηκαν ότι θα ήθελαν να προσφέρουν δωρεές σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της πόλης τους. Σκέφτηκαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρώσουν χρήματα θα ήταν να πργματοποιήσουν ένα φιλανθρωπικό παζάρι εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών. Τα προιόντα που διέθεσαν ήταν αποκλειστικά χειροποίητες δημιουργίες και λιχουδιές που έφτιαξαν με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η δράση είχε ως αποτέλεσμα να ευασθητοποιηθεί ο περιφερειάρχης Χανίων και να δωρίσει στο σχολείο τον απινιδωτή, ωστόσο αυτό πείσμωσε και ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους μαθητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν το χριστουγεννιάτικο παζάρι τους και με τα χρήματα που συγκέντρωσαν έκαναν δωρεές στον εθελοντικό σύλλογο Κύτταρο Χαλέπας, στην Στέγη Κοριτσιών Αγίου Νεκταρίου και στα συσσίτεια της Σπλάντζιας.



Συνεργασίες

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,Γονείς και Εκπαιδευτικοί του τμήματος, Δ/νση Π/Θμιας Εκπ/σης Χανίων, Εθελοντικός Σύλλογος Κύτταρο Χαλέπας πρόσφεραν έμπρακτη στήριξη στους μικρούς μαθητές.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κληματσάκη Μαρία, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Γκολέμη Κωνσταντίνα, Πετραντωνάκη Φιλοθέη, Κάσσαρη Σοφία

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Οι δράσεις έγιναν γνωστές μέσα από αφίσες, μέσω του blog του σχολείου και με μηνύματα email


Στόχος δράσης

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και η ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται στους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του 11ου Δ. Σχολείου και γενικά στην ευρύτερη κοινωνία.

Χρόνος δράσης

3 μήνες

Τόπος Δράσης

11ο Δ.Σχολείο Χανίων

Δίκτυο

 Συμμετοχή σε πρόγραμμα Εrasmus

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας