menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1o Ν/Γ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΜΙΚΡΟΒΙΑ.....STOP

ΜΙΚΡΟΒΙΑ.....STOP
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

   Μετά  την εμφάνιση της  επιδημιακής κρίσης, η μάθηση και η εφαρμογή των μέτρων στοιχειώδους ατομικής Υγιεινής καταδεικνύει ακόμα περισσότερο τη σημασία της πρόληψης, μέσω της Εκπαίδευσης σε θέματα Ατομικής Υγιεινής από την πρώτη σχολική ηλικία.

   Το τελευταίο διάστημα, λόγω των εξελίξεων, τα παιδιά έγιναν αποδέκτες πολλών πληροφοριών που αφορούν την επιδημική κρίση. Ο καταιγισμός αυτός των πληροφοριών διαπιστώθηκε ότι αυξάνει τον φόβο των παιδιών για την σωματική τους υγεία. Όταν γνωρίζουμε από ποιους παράγοντες εξαρτάται η ατομική υγεία μας, των  συμμαθητών/τριών μας, της οικογένειάς μας και του  κοινοτικού συνόλου τότε σίγουρα είμαστε δυνατοί και ασφαλείς. Έτσι, η εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, προκύπτει ως εσωτερική ανάγκη, καθώς τα ίδια τα παιδιά  διαμορφώνουν σταδιακά συνείδηση ατομικής και συλλογικής Υγιεινής.

    Η αφίσα με τίτλο: ΜΙΚΡΟΒΙΑ……STOP, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που αναπτύχθηκε στο νηπιαγωγείο μας. Μετά την δική μας ευαισθητοποίηση και την γνώση που αποκομίσαμε, θελήσαμε να κινητοποιήσουμε με την σειρά μας  το άμεσο και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μας, για τα  μέτρα ατομικής Υγιεινής που εμείς εφαρμόζουμε στο νηπιαγωγείο και που όλοι μας επιβάλλεται να τηρούμε.

    Για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα της αφίσας μας, την εκτυπώσαμε (με την οικονομική κάλυψη του συλλόγου των γονέων και κηδεμόνων), σε τέσσερα αντίτυπα. Δημιουργήσαμε επίσης ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για το σωστό πλύσιμο των χεριών το οποίο διανείμαμε στο άμεσο οικογενειακό μας περιβάλλον. Φτιάξαμε διακριτικά καρτελάκια με το λογότυπο «Υποστηρίζω τον στόχο 3  ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ» τα οποία φορέσαμε στα μπλουζάκια μας και παρουσιάσαμε την αφίσα και το ενημερωτικό φυλλάδιο στο δεύτερο τμήμα του νηπιαγωγείου μας. Ακολούθως, στείλαμε μια αφίσα στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου της Κρεμαστής με την οποία μέσω Webex παρουσιάσαμε την αφίσα και το ενημερωτικό μας φυλλάδιο. Στο τέλος, αντίτυπο της αφίσας και του φυλλαδίου δώσαμε στην δημοτική βιβλιοθήκη της Κρεμαστής και στο  2ο Σύστημα Προσκόπων Κρεμαστής.


Στόχος δράσης

Η γνώση των κανόνων υγιεινής, με τις οποίες μπορούμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και παράλληλα να είμαστε ασφαλής χωρίς να φοβόμαστε.  Η εφαρμογή των ατομικών και συλλογικών μέτρων Υγιεινής μέσα από παιγνιώδης βιωματικές δραστηριότητες να αποτελεί εσωτερική ανάγκη όλων των παιδιών.  Η εξοικείωση των μαθητών/τριών σε στοιχειώδεις κανόνες Υγιεινής, τους οποίους θα πρέπει να εφαρμόζουν όχι μόνο σε συνθήκες έκτακτων αναγκών (πανδημίας) αλλά και σε συνθήκες κανονικότητας (σωστό πλύσιμο των χεριών).  Η μετάδοση της γνώσης που εμείς αποκομίσαμε, στο ευρύτερο οικογενειακό/κοινοτικό περιβάλλον μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 5



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας