menu

Σύνδεση | Εγγραφή

10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Μια πράξη για τους Πολύτεκνους της Χίου

Μια πράξη για τους Πολύτεκνους της Χίου
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε συζήτηση μέσα στην τάξη, μιλήσαμε με τα παιδιά για τις οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά. Τα παιδιά πρότειναν να χαρίσουν κάποιο παιχνίδι τους αλλά κάποια παιδιά είπαν ότι αυτό δεν είναι αρκετό. 

Η σκέψη μεταφέρθηκε στο Σύλλογο Γονεών και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και με σχετική ανακοίνωση προς τις οικογένειες των παιδιών, προτάθηκε η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, παιχνιδιών και ρούχων για μικρούς και μεγάλους. 

Μέσα στο Δεκέμβριο στο χώρο του Νηπιαγωγείου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα για τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου. Τα παιδιά τακτοποίησαν τα τρόφιμα σε κούτες, καθώς ήταν πάρα πολλά και τα παρέλαβαν η πρόεδρος κ. Βορριά Άννα και ο σύζυγός της, εκ μέρους του Συλλόγου.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η δράση αυτή με τους Πολύτεκνους ευαισθητοποίησε τα παιδιά και αυτό φάνηκε και λίγο καιρό μετά, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τα παιδιά ρώτησαν αρκετές φορές και θέλησαν να μάθουν για ποιο λόγο γίνεται πόλεμος και πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν έχουν φαγητό και παιχνίδια. 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και ο Δήμος Χίου ανέλαβαν να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια και στην ιστοσελίδα του 10ου Νηπιαγωγείου αναρτήθηκε η σχετική ανακοίνωση:

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία



Συνεργασίες

Το 10ο Νηπιαγωγείο Χίου συνεργάζεται εδώ και μερικά χρόνια με τους τοπικούς συλλόγους που βοηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χίου. 

Στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου αναρτόνται όλες οι κοινωφελείς δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο 10 Νηπιαγωγείο:

Κοινωνική Αλληλεγγύη από το 10ο Νηπιαγωγείο Χίου

Κοινωνικές δράσεις του 10ου Νηπιαγωγείου Χίου

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χίου έστειλε στο Νηπιαγωγείο μας ευχαριστήρια επιστολή, σημειώνοντας:"... Χάρη σ εσάς και μαζί μ εσάς, μπορούμε και στηρίζουμε έμπρακτα πολύτεκνες οικογένειες του νησιού μας που έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστούμε θερμά". 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ιωάννα Βελαλή, Χρυσούλα Τσιώτρα, Ευαγγελία Ιακωβίδου, Δέσποινα Κυρίτση

Στόχος δράσης

Καλλιέργεια του εθελοντισμού και ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Παιδιά, Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Σύλλογος Πολυτέκνων Χίου

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος 2021

Τόπος Δράσης

10ο Νηπιαγωγείο Χίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας