menu

Σύνδεση | Εγγραφή

37o νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Μια παιδική χαρά για το Lucky

Μια παιδική χαρά για το Lucky
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

37o νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

3/θέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο


Διευθυντής Σχολείου

Κυριακούδη Ευγενία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

‘Όλα ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2021 όταν πάνω στη ρόδα ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το 37ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης ακούστηκε το νιαούρισμα μιας γάτας.

 Ήταν ένα μικρό γατάκι που τρομοκρατημένο περίμενε  κάποιον να το βοηθήσει. Το πήραμε στο νηπιαγωγείο το ταΐσαμε, το φροντίσαμε και από τότε είναι ένοικος του νηπιαγωγείου.

Όλη η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και συγκεκριμένα αφορούσε τους  θεματικούς κύκλους "φροντίζω το περιβάλλον"  και "δημιουργώ και καινοτομώ"

Στον πρώτο θεματικό κύκλο  ασχοληθήκαμε με τις ανάγκες που έχουν τα αδέσποτα ζώα και το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ώστε να είναι χαρούμενα και να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Στο δεύτερο θεματικό κύκλο αποφάσισαν τα νήπια να φτιάξουν παιχνίδια για το δικό τους γατάκι το Lucky,όπως είναι το όνομά του.

Τα νήπια στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος έφτιαξαν μία αφίσα η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Στόχος δράσης

Οι στόχοι αφορούσαν το  Να αντιληφθούν τα νήπια ότι τα τα ζώα έχουν κι αυτά ανάγκες και δικαιώματα όπως οι άνθρωποι  Να αποκτήσουν ενσυναίσθηση  Να αντιληφθούν ότι όλα τα πλάσματα έχουν τη θέση τους και τη χρησμότητα στο φυσικό περιβάλλον  Να σέβονται το φυσικό περιβάλλον  Να είναι ενεργοί πολίτες  Να πειραματιστούν με υλικά και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας