menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Μια νέα αρχή για το Τμήμα Ένταξης

Μια νέα αρχή για το Τμήμα Ένταξης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης

Το σχολείο μας έχει δυναμικό 215 μαθητών, σε αστική περιοχή, με 40 περίπου μαθητές πολυπολιτισμικής ταυτότητας δεύτερης γενιάς.


Διευθυντής Σχολείου

Γαβαλά Ειρήνη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Όλοι οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές καθόμαστε ως ομάδα γύρω από ένα κεντρικό τραπέζι, αξιοποιούμε ψηφιακό υλικό  στον Η/Υ προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, μπάλα αντί για κάθισμα για τους μαθητές με ΔΕΠΥ, υπάρχει φακέλος με το υλικό των μαθητών και αναρτημένο το υλικό κάθε εβδομάδας στο e-class. Εφαρμόζονται πολυαισθητηριακές μέθοδοι (πχ. Πίνακες με βέλκρο για την εκμάθηση της γραμματικής των αρχαίων ελληνικών), νοητικοί χάρτες, kidspiration, οπτικοί οργανωτές, αφαιρετικές μέθοδοι και καλλιέργεια μνημονικών τεχνικών. Εκπονούνται Εξατομικευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές προσέρχονται με χαρά στο τμήμα ένταξης, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις κάποιων εξ αυτών. Η βαθμολογία τους σε σχέση με την περσινή χρονιά καθώς και η συνολική τους εικόνα ως μαθητές έχει βελτιωθεί στους περισσότερους. Συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους, αποδέχονται ο ένας τον άλλο και υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δείχνουν ενδιαφέρον για την επίδοσή τους.



Συνεργασίες

Με τους καθηγητές της γενικής τάξης, τα ΚΕΔΑΣΥ, την ψυχολόγο του σχολείου καθώς και με τους γονείς των συμμετεχόντων.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Λιακοπούλου Φοίβη, Αχουλιά Ραλλού, Ιωάννου Κωνσταντίνος

Στόχος δράσης

Εξομάλυνση μαθησιακών δυσκολιών, βελτίωση σχολικής επίδοσης των μαθητριών & των μαθητών, βελτίωση της αυτοεικόνας, συνεργατική μάθηση, εργασίες σε ομάδα.

Χρόνος δράσης

9/21-6/22

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας