menu

Σύνδεση | Εγγραφή

UNIKIDS

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Μια αγκαλιά για κάθε παιδί

Μια αγκαλιά για κάθε παιδί
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

UNIKIDS

Το Unikids είναι ένα νηπιαγωγείο όπου το παιχνίδι αποτελεί μάθηση και η ανάπτυξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα των παιδιών συντελείται σε ένα περιβάλλον χαράς, δημιουργικότητας και συμπερίληψης. Όπως το ίδιο το όνομά του μαρτυρά, Unikids, δηλαδή United Kids, ο σταθμός μας προάγει την ισότητα αναδεικνύοντας ανεξάρτητες παιδικές προσωπικότητες. Παράλληλα με τις απαραίτητες γνώσεις, σκοπός μας είναι με την ολοκλήρωση της φοίτησης των παιδιών στο νηπιαγωγείο Unikids να έχουν αναπτυχθεί και οι κατάλληλες δεξιότητες και βασικές αξίες. Ηθικές αξίες, όπως η αγάπη και ο σεβασμός, ψυχικές, όπως η αυτοπεποίθηση και η υπομονή, αλλά και κοινωνικές, όπως η συνεργασία και η εργατικότητα, διέπουν τις δράσεις του Unikids και με αυτόν τον τρόπο γίνονται κτήμα των παιδιών. Την ίδια στιγμή μέσα από την εξερεύνηση και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον τα βοηθάμε να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, ενώ αντλώντας έμπνευση από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ρέτζιο Εμίλια, γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε για να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις μοναδικές ικανότητές τους αλλά και να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες ώστε να βαδίσουν με εφόδια στο αύριο.


Διευθυντής Σχολείου

ΕΛΕΝΗ ΠΛΕΞΙΔΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αφορμή για το τραγούδι στάθηκαν οι δύο ακόλουθες Παγκόσμιες Ημέρες: 20 Νοεμβρίου "Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού" και 6 Μαρτίου "Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Σχολικής Βίας". 

Αναλυτικότερα, για την δημιουργία των στίχων έμπνευσή μας ήταν οι απαντήσεις των παιδιών, έπειτα από συζήτηση των παραπάνω θεμάτων, οι οιποίες μας βοήθησαν στη μετέπειτα μελοποίηση των στίχων. 

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι: "Μια Αγκαλιά για Κάθε Παιδί" και αναφέρεται στις βασικές ανάγκες του κάθε παιδιού (αγάπη, αγκαλιά, χάδι, φιλία, αποδοχή, ειρήνη). 


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και στους γονείς με παρουσιάσεις και ενημερώσεις. Τα παιδιά μας εξοικειώθηκαν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους και τις έννοιες: ενσυναίσθηση, φιλία, αγάπη, αποδοχή, ειρήνη. Οι μαθητές μας υιοθέτησαν θετικές στάσεις και συμπεριφορές και ανέπτυξαν το αίσθημα της κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης. 



Συνεργασίες

Για τη μελοποίηση του τραγουδιού συνεργαστήκαμε με το 1.95 Studio στη Λάρισα και τον μουσικό κύριο Αυγερινό Ιωάννη.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Πλεξίδα Ελένη, Πατσαβούδη Βασιλική, Μπάρκα Δέσποινα, Λουκανίκα Νικολέττα, Καραμούστου Σοφία, Ραφτούλη Μαρία, Σωτηρίου Αγλαΐα, Νατσιούλα Αναστασία, Μουχτή Μαρία

Στόχος δράσης

Στόχος ήταν να αναπτύξουν τα παιδιά μέσα από την μουσική γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές σε σχέση με τις μουσικές δραστηριότητες. Αναλυτικότερα, σκοπός ήταν να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις έννοιες: αγάπη, φιλία, σεβασμός, ενσυναίσθηση, ισότητα και διαφορετικότητα. Βασικός και πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας αυτού του μουσικού κομματιού, ήταν να κατανοηθεί από τα παιδιά ότι όλοι είμαστε ισάξιοι μεταξύ μας, να μάθουν να αγαπούν και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους, κατανοώντας και αγκαλιάζοντας ακόμη και την διαφορετικότητα.

Χρόνος δράσης

Από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Απρίλιο 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας