menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το μήνυμα του 4ου Γυμνασίου για την Ειρήνη

Το μήνυμα του 4ου Γυμνασίου για την Ειρήνη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η πανδημία έχει αυξήσει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου, τόσο για ψυχαγωγία όσο και για τη λήψη πληροφοριών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να προβάλουμε το μήνυμά μας για την ειρήνη κάνοντας χρήση της νέας τεχνολογίας.

Για την εκπόνηση της εργασίας μας, από πλευράς υλικού, χρειαστήκαμε το drone μαθητή του σχολείου μας, τους υπολογιστές των εργαστηρίων πληροφορικής καθώς και τους προσωπικούς μας υπολογιστές και τις κάμερες κινητών τηλεφώνων. Ενώ, από πλευράς λογισμικού χρησιμοποιήσαμε πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για το μοντάζ των ταινιών μας. Επίσης, για τη δημιουργία των QRcodes έγινε χρήση της πλατφόρμας https://www.qrcode-monkey.com/.

Η εργασία παρουσιάστηκε με επιτυχία, μαζί με άλλες 4 εργασίες μαθητών μας, στο 14ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής.


Στόχος δράσης

Γενικός σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν οι μαθητές ένα δικό τους βίντεο μέσω του οποίου να στείλουν το μήνυμά τους. Οι επιμέρους στόχοι της εργασίας είναι:Να εξοικειωθούν οι μαθητές με την επεξεργασία βίντεο,Να μάθουν να δημιουργούν QRcodes για να διαμοιράζουν τα βίντεο τους, Να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, Να καλλιεργήσουν ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, Να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα και τη φαντασία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας