menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Με σκουπίδια φτιάχνω πίνακα μεγάλο, άνοιξη μυρίζει κι ανακύκλωση θυμίζει!

Με σκουπίδια φτιάχνω πίνακα μεγάλο, άνοιξη μυρίζει κι ανακύκλωση θυμίζει!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ναταλία Ηλιάδη στόλισαν την τάξη τους με έναν ανοιξιάτικο πίνακα που φιλοτέχνησαν με ανακυκλώσιμα υλικά. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού προγράμματος «Η ζωή χωρίς σκουπίδια: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Quality Net Foundation).

Οι μικροί μαθητές έφεραν από το σπίτι τους διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά. Υλικά που -υπό άλλες συνθήκες- θα προορίζονταν για τα σκουπίδια. Αφού τα συγκέντρωσαν στην τάξη τους, τα ταξινόμησαν ανά υλικό και δουλεύοντας, είτε ομαδικά είτε ατομικά, τα μεταμόρφωσαν σε καλλιτεχνικές δημιουργίες που μύριζαν ...άνοιξη.


Στόχος δράσης

• Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα προστασίας τού περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων, με έμφαση στο τρίπτυχο «Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση». • Προσωπική έκφραση των παιδιών μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες. • Ανάπτυξη τής συνεργασίας και ενδυνάμωση τής ομάδας θέτοντας έναν κοινό στόχο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας