menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου

Στο σχολείο μας το μεγαλύτερο μέρος του μαθητικού δυναμικού απαρτίζεται από παιδιά Ρομά , πρόσφυγες από Συρία, Αφγανιστάν και μετανάστες από Κένυα. .Η πολυπολιτισμικότητα αποτελεί εν δυνάμει προνόμιο για εμάς και την αξιοποιούμε διασφαλίζοντας την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς, χωρίς να εξαφανίζεται η ιδιαίτερη ταυτότητά τους, εφόσον κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά. Καλούμαστε στο Νηπιαγωγείο μας να ζήσουμε σε συνθήκες πολιτισμικού πλουραλισμού και σε αυτό το πλαίσιο δώσαμε τη φετινή σχολική χρονιά στους μαθητές μας την ευκαιρία να πουν το μήνυμά τους και να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν μιας και δεδομένης της δυσκολίας τους στη γλώσσα αποφεύγουν ,συνήθως, να εκφραστούν.


Διευθυντής Σχολείου

Χαλκιώτου Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Όλα άρχισαν με  μία αναστολή ..

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω

Covid -19, είναι η αιτία του φετινού πολιτιστικού προγράμματος. Αποκλεισμένοι στα σπίτια μας νοιώσαμε την ανάγκη να αποδράσουμε στην καθημερινότητα του εγκλεισμού και της απομόνωσης. Και αφού οι «μεγάλοι» μέσω των ΜΜΕ παρακολουθούν διαρκώς τις χώρες της Ευρώπης και μετρούν κρούσματα και απώλειες, εμείς οι «μικροί» στον αντίποδα ,προκειμένου να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία , θα ταξιδέψουμε μέσω της τέχνης στις ίδιες χώρες να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε δημιουργούς και  τα έργα τους.

Πιθανόν να παρασύρουμε και την οικογένεια μας και να γίνουν συνοδοιπόροι στο θαυμαστό αυτό  ταξίδι αφού η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτεί  να συνδράμουν στην εκτέλεση της. 


Αποτελέσματα / επίδραση

 

Οι στόχοι επιτεύχθηκαν στην πλειόψηφία τους, καθώς τα παιδιά, ανέπτυξαν

στενές διαπροσωπικές σχέσεις, παρόλες τις αντιξοότητες, σεβόμενα την προσωπικότητα του άλλου, τις επιλογές του και οικογενειάκες καταβολές, που κάθε παιδί κουβαλάει μέσα του.

Παιδιά και οικογένειες διαφορετικής κουλτούρας και με δυσκολία,αρκετές φορές, στην κατανόηση της γλώσσας, κατάφεραν να έρθουν κοντά,να γνωρισθούν να συνεργαστούν, να αφουγκραστούν  ο ένας τις ανάγκες του άλλου,τα συναισθήματα, τους φόβους και όλα αυτά γιατί υπήρχε ένας κοινός παρονομαστής: να χαλαρώσουν  από τον φοβο που επικρατεί λόγω  κορονοιού. να παίξουν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν ,μαθαίνοντας......

Επιπλέον η επαφή με την τέχνη και η εμπλοκή της οικογένειας  σε ευχάριστεςδραστηριότητες αύξησε τα θετικά συναισθήματα 

μέσα στην αλλαγμένη καθημερινότητα….

 



Συνεργασίες

Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Δυτ. Αττικής

Σύλλογο Γονέων

Εθνική Πινακοθήκη


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Χαλκιώτου Μαρία Παπαδοπούλου Σοφία Βούλτεψη Χαριτίνη

Στόχος δράσης

Στόχος 4 Ποιοτική εκπαίδευση

Χρόνος δράσης

4 μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας