menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Μαζί για ένα καλύτερο αύριο - Global Goals, Local Actions

Μαζί για ένα καλύτερο αύριο - Global Goals, Local Actions
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024, η σχολική μας κοινότητα ανέπτυξε μια σειρά δράσεων που αντανακλούν τη δέσμευσή της για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με πρωτοβουλίες όπως εκπαιδευτικά προγράμματα για την προώθηση της ευαισθητοποίησης πάνω σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εθελοντικές δράσεις και συνεργασία με τοπικούς αλλά και διεθνείς οργανισμούς, επιδεικνύουμε τη δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης προς την επίτευξη ενός βιώσιμου και δίκαιου κόσμου. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

 • Συγκεντρώσαμε & Αποστείλαμε 16 τόνους Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

 • Οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας αγοράσαμε και γεμίσαμε με γραφική ύλη 85 σχολικές τσάντες για τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου του χωριού Παλαμά στην πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία.

 • Τα παιδιά της Μαθητικής μας Κοινότητας επισκέφτηκαν τις αποθήκες του "Μαζί για το Παιδί". Εκεί βοήθησαν με μεγάλη προθυμία να καταμετρηθούν και να συσκευαστούν τρόφιμα ώστε να δοθούν σε ευπαθείς οικογένειες και σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
 • Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ετοίμασαν γιορτινά Breakfast Boxes σε συνεργασία με το “Μαζί για το Παιδί”. Τα πολύτιμα κουτιά τους χάρισαν χαρά σε πολλούς συνανθρώπους μας.
 • Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί επισκεφτήκαμε την Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” όπου μαγειρέψαμε και προσφέραμε μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
 • Συμμετείχαμε στη δράση Book Wave που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρία Library4all. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας συγκέντρωσαν βιβλία τα οποία απεστάλησαν σε σχολεία σε κάθε γωνιά της Ελλαδας. Προσφέραμε έτσι και σε άλλα παιδιά τη χαρά της ανάγνωσης και της γνώσης.
 • Στο πλαίσιο του εορτασμού του Halloween, το Αγγλικό Τμήμα οργάνωσε Bake Sale σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, για τη στήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου.
 • Συμμετείχαμε στη δράση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και στολίσαμε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο «Δέντρο-Λιχουδιά για τα ζωάκια και τα πουλιά». Τα στολίδια αυτού του δέντρου ήταν λαχταριστές, θρεπτικές λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους.
 • Παιδιά και εκπαιδευτικοί κατασκευάσαμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα πουλήσαμε στο Χριστουγεννιάτικο μας Bazaar για να στηρίξουμε το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας.
 • Οι μαθητές του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς μάζεψαν τις ελιές του σχολείου μας με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. Οι ελιές μεταφέρθησαν σε τοπικό ελαιοτριβείο. Οι μαθητές του Ομίλου εμφιάλωσαν το ελαιόλαδο προκειμένου να διατεθεί για πώληση στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σχολείου μας!
 • Η Χορωδία Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών και ο Όμιλος «Ανακαλύπτω τη φωνή μου και τραγουδώ», πλαισίωσαν μουσικά το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σωματείου «Ελπίδα- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», προσφέροντας απλόχερα συγκίνηση και τις καλύτερες ευχές τους σε κάθε παιδί.
 • Συμμετείχαμε στο Διεθνή Διαγωνισμού Young Reporters for the Environment. Μαθητές και μαθήτριες της 6ης έκαναν έρευνα με θέμα τις δασικές πυρκαγιές και την επίδρασή τους στην κλιματική αλλαγή. Τα παιδιά δημιούργησαν αφίσες και μία παρουσίαση με τις δικές τους ιδέες και σκέψεις για την καταστροφή του πλανήτη. Οι μαθητές φύτεψαν δέντρα στο δάσος του Σχολείου μας και παρουσίασαν τη δράση τους στα υπόλοιπα τμήματα της 6ης τάξης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους πάνω σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο μέλλον του πλανήτη μας. Το μήνυμά τους ήταν πως "Ακόμα και ένα δέντρο μετράει" αν θέλουμε να ανατρέψουμε την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές της συνέπειες για το περιβάλλον.
 • Καλέσαμε τους Ειδικούς για να μας Ενημερώσουν: Ο Δρ. Γ. Νάκος, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και ψυχολόγος, συζήτησε με σαφή τρόπο με τα παιδιά τον ασφαλή τρόπο χρήσης του διαδικτύου και της τεχνολογίας γενικότερα. Ο Ανθυποπυραγός του 12ου Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Λαιμοδέτης, μίλησε στα παιδιά της 6ης για τις δασικές αλλά και τις οικιακές πυρκαγιές. Ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ενημέρωσε τα παιδιά της 2ας τάξης για τις ενέργειες που κάνει ένας Δήμος για να είναι η πόλη βιώσιμη. Ο Δρ. Σπύρος Πολλάλης, President του Κολλεγίου Αθηνών, μοιράστηκε με τα παιδιά της 6ης τις εμπειρίες του από την ενασχόληση του με τη δημιουργία των ΣΒΑ ως εθελοντής στα Ηνωμένα Έθνη. 

 • Φυτέψαμε δέντρα και λουλούδια και καλλιεργήσαμε λαχανικά.
 • Παιδιά του Ομίλου Unesco του Σχολείου μας συνεργάστηκαν με παιδιά από τους υπόλοιπους Ομίλους Unesco των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων μας. Εργάστηκαν σε ομάδες, συζήτησαν και κατέγραψαν κρίσιμες παρατηρήσεις γύρω από την Ειρήνη. Τα παιδιά του Δημοτικού μας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο για την ειρήνη και τον πόλεμο στο Συμπόσιο με θέμα "Χτίζοντας την ειρήνη" στην 20ή συνάντηση των Ομίλων Unesco.
 •  Eκπαιδευτικοί του Αγγλικού Τμήματος διοργάνωσαν, συντόνισαν και υλοποίησαν εργαστήριο με θέμα «How to Give Your Lessons A Sustainability Twist» , όπου παρουσίασαν τρόπους ένταξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στη διδασκαλία των Αγγλικών, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή «Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση» Διδασκαλία, Διά Βίου Μάθηση, Συμπερίληψη και Καινοτομία για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση, που πραματοποιήθηκε στην Καστοριά από 29/09 έως 01/10/2023. 
 •  Συνεργαστήκαμε με Σχολεία & Πανεπιστήμιατου Εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και eTwinning. Συγκεκριμένα: Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, Φιλοξενήσαμε εκπαιδευτικούς από τη Σουηδία και την Ισπανία και ανταλλάξαμε καλές πρακτικές σχετικά με το πως εντάσσουμε στη διδασκαλία μας τους ΣΒΑ. Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, εθνικού χειριστή του δικτύου “Οικολογικά Σχολεία” επισκεφτήκαμε τη συντονίστρια χώρα του προγράμματος Σλοβενία. Η επίσκεψη είχε σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή καλών πρακτικών με σχολικές μονάδες της Σλοβενίας στο θέμα της βιώσιμης διατροφής στα σχολεία. Συνεργαστήκαμε με το ιδιωτικό σχολείο Acibadem της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα, ανταλλάξαμε δράσεις σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση του νερού αλλά και μιλήσαμε για την ανάγκη να έχουν καθαρό νερό όλοι οι άνθρωποι στη Γη. Στόχος του έργου μας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Συνεργαστήκαμε με σχολεία από χώρες όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Γεωργία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Φινλανδία και γιορτάσαμε την πολιτιστική ποικιλομορφία και τις εορταστικές παραδόσεις σε όλη την Ευρώπη. Ανταλλάξαμε κάρτες και παρουσιάσεις για τα έθιμα μας και μάθαμε να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα, να σεβόμαστε τις διαφορές και να εκτιμούμε το πλούσιο μωσαϊκό των πολιτισμών που κάνουν τον κόσμο μας μοναδικό. Συνεργαστήκαμε με σχολεία και οργανισμούς από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Μέσα από δραστηριότητες όπως συζητήσεις σε αγγλική γλώσσα και σχεδιασμός logo, αφίσας & επιτραπέζιου παιχνιδιού για τη βιοοικονομία, ενθαρρύναμε τη δημιουργικότητα και την ομαδική εργασία των μαθητών της 6ης τάξης μας. Η επιστημονική υποστήριξη από το Universität Hohenheim της Γερμανίας, καθώς και το φεστιβάλ βιοοικονομίας που διοργανώθηκε και συμπεριέλαβε τις δημιουργίες των μαθητών μας ανέδειξαν τη σημασία του έργου μας στην προώθηση της βιώσιμης δράσης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. 
 • Συμμετείχαμε με τις μαθήτριες και τους μαθητές της 2ας Δημοτικού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης. Συγκεντρώσαμε όλα τα σκουπίδια από τα τρόφιμα που καταναλώσαμε μέσα σε 1 εβδομάδα και τα καταγράψαμε. Παρατηρήσαμε την αύξηση στον όγκο τους μέρα με τη μέρα και προτείναμε εναλλακτικές λύσεις, όπως το να φέρνουμε το φαγητό μας σε ταπεράκι χωρίς περιττά περιτυλίγματα.
 • Συμμετείχαμε με τις μαθήτριες και τους μαθητές της 1ης & 2ας Τάξης στη δράση “Απλώνω Eυτυχία”. Συζητήσαμε για την ευτυχία και ζωγραφίσαμε σε μπλουζάκια συνθήματα ευτυχίας. Απλώσαμε τη μπουγάδα της ευτυχίας μας στο δάσος και τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Τα έσοδα της δράσης μας διατέθηκαν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “η Φλόγα”.
 • Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου Κηπουρικής & Περιβάλλοντος συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σπίτι και στο σχολείο» που απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς καθώς και στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ριών των σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο Οικολογικά Σχολεία. Το νέο υλικό περιλαμβάνει δύο οδηγούς με δραστηριότητες για τις θεματικές ενότητες: Νερό-Ενέργεια-Απορρίμματα-Κατανάλωση-Διατροφή-Μεταφορές/Μετακινήσεις-Θάλασσες και Ακτές.
 • Οι μαθητές του Ομίλου Ορθολογισμών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών επισκέφθηκαν το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Περιβάλλοντος – Μετεωρολογίας, τους μίλησε για την κλιματική αλλαγή. Υπό την επίβλέψη της ομάδας του, οι μαθητές πήραν μέρος σε πειράματα και ανακάλυψαν πώς η επιλογή υλικών φιλικών προς το περιβάλλον σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή και τις βιώσιμες πόλεις.
 • Ο Όμιλος Unesco του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού υποδέχτηκαν στο Θέατρο του Λατσείου εκπροσώπους της φυλής Arhuaco από την Κολομβία. Οι Arhuaco είναι αυτόχθονας λαός με έντονα και ξεχωριστά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και έντονη αγάπη και σεβασμό για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.
 • Με πρωτοβουλία του Ομίλου Περιβάλλοντος & Κηπουρικής, κινητοποιήσαμε όλη τη Σχολική Κοινότητα και συγκεντρώσαμε χρήματα για να χτίσουμε ένα σχολείο στο χωριό Keyreben 2 της Γκάνας. Με τη βοήθεια της εθελόντριας Στέφανη Γρηγορίου, η οποία ανέλαβε να πραγματοποιήσει αυτό που οραματίστηκαν τα παιδιά, κατασκευάσαμε τρεις επιπλέον αίθουσες και ένα γραφείο εκπαιδευτικών στο υπάρχον σχολείο ώστε να εξασφαλιστεί η φοίτηση όλων των παιδιών του χωριού στο σχολείο.
 • Μαθητές και μαθήτριες της 6ης Δημοτικού συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα έρευνας για τη διατροφή και την υγεία, αναλύοντας την ιστορία της διατροφής, πειραματιζόμενοι με εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας και δημιουργώντας παρουσιάσεις. Το τελικό προϊόν της έρευνας τους, η αφίσα με τον τίτλο "KEEP THE FOOD RUNNING- DON’T BURN IT OUT!", βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Βιώσιμη Τροφή- Βιώσιμος Πλανήτης" που οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Ορίζοντες”.
 • Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης επιβράβευσε τις άοκνες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και μαθητών του Ομίλου Κηπουρικής & Περιβάλλοντος αλλά και των εκπαιδευτικών του Αγγλικού Τμήματος και βράβευσε το σχολείο μας για 5η φορά με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων.

Αποτελέσματα / επίδραση

Οι δράσεις αυτές είχαν σημαντικό αντίκτυπο στους μαθητές και στην ευρύτερη κοινότητα μας. Από τη συμμετοχή μας σε διαπολιτισμικά προγράμματα, αναπτύχθηκαν πολλαπλά επίπεδα. Εκτός από τη βελτίωση των γλωσσικών μας δεξιοτήτων και την επέκταση του πολιτισμικού μας ορίζοντα, ενισχύθηκαν και οι δεξιότητές μας στη διαπολιτισμική κατανόηση και τη συνεργατική εργασία. Έτσι, γίναμε πιο ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις και προγράμματα που αντιμετώπιζαν θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής δικαιοσύνης ενίσχυσε την ευαισθητοποίησή μας και την ενεργή συμμετοχή μας σε αυτά τα θέματα. Μέσα από την εργασία μας, γίναμε πιο ενημερωμένοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και μάθαμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπισή τους.

Οι δράσεις που στόχευαν στην υποστήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές και στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας ενίσχυσαν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης στην κοινότητά μας. Μέσα από αυτές τις δράσεις, μάθαμε τη σημασία της αλληλοβοήθειας και της συμπαράστασης σε κρίσιμες καταστάσεις. Έτσι, η σχολική μας κοινότητα έγινε πιο ενωμένη και ενεργή στη στήριξη των ανθρώπων που τη χρειάζονται.

Επιπλέον, η ενεργή συμμετοχή μας σε προγράμματα και εκδηλώσεις που αφορούν στην πολιτική, την οικονομία, το περιβάλλον και τα κοινωνικά θέματα, μας βοήθησε να αναπτύξουμε δεξιότητες και γνώσεις που μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε ενεργά στον δημοκρατικό διάλογο και να επηρεάζουμε το περιβάλλον μας με θετικό τρόπο.

Συνεπώς, η εμπλοκή μας σε παγκόσμια και τοπικά θέματα προωθεί τη δημιουργία πολιτών του κόσμου, οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις και να συμβάλουν στην κατασκευή μιας πιο δίκαιης, διαφορετικής και βιώσιμης κοινωνίας.Συνεργασίες

Τη φετινή σχολική χρονιά, συνεργαστήκαμε με:

1. Ένωση "Μαζί για το Παιδί"

2. Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος"

3. Mη Kερδοσκοπική Eταιρία Library4all

4. Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

5. Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

6. Development Office Κολλεγίου Αθηνών

7. Σωματείο "Ελπίδα- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο"

8. Ελληνική Αστυνομία

9. Δήμος Αμαρουσίου

10. Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

11. Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών

12. Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

13. Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών

14. Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

15. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

16. Με σχολεία από 14 χώρες: Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία

17. Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης

18. Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “η Φλόγα”

19. Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων

20. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Φυσικής Περιβάλλοντος – Μετεωρολογίας

21. Φυλή Arhuaco από την Κολομβία

22.  Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Ορίζοντες”.

23. Universität Hohenheim της Γερμανίας

24. 12o Πυροσβεστικό Σώμα Αττικής


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Για να διαδώσουμε το μήνυμά μας, χρησιμοποιήσαμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Αξιοποιήσαμε τα κοινωνικά δίκτυα του Σχολείου για να μοιραστούμε φωτογραφίες, βίντεο και αναρτήσεις σχετικά με τις δράσεις και τα επιτεύγματά μας. Επίσης, διατηρήσαμε ενημερωμένη την ιστοσελίδα του σχολείου μας με άρθρα και ανακοινώσεις για τις δραστηριότητές μας.

Συμμετείχαμε σε συνέδρια και ημερίδες στις οποίες παρουσιάσαμε καλές πρακτικές, εμπειρίες και τα αποτελέσματά μας, ενθαρρύνοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, συναντηθήκαμε από κοντά με άλλα σχολεία και οργανώσαμε κοινές δράσεις και εκδηλώσεις για να μοιραστούμε τις ιδέες μας και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας.

Μέσα από όλους αυτούς τους τρόπους επικοινωνίας, καταφέραμε να διαδώσουμε το μήνυμά μας ευρέως και να εμπνεύσουμε κι άλλους να συμμετάσχουν στις προσπάθειές μας για μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο περιβάλλον.


Στόχος δράσης

Στο σχολείο μας, η συνεργασία αποτελεί τον πυρήνα της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας. Μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε στενά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με εξωτερικούς φορείς, με στόχο την καλλιέργεια αξιών και στάσεων που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την παγκόσμια αλληλεγγύη. Μέσα από πολλές δράσεις και προγράμματα, η σχολική κοινότητα εμπλέκεται ενεργά στην υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, δημιουργώντας πολίτες του κόσμου που νοιάζονται και δρουν με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Χρόνος δράσης

Σχολική Χρονιά 2023-2024

Δίκτυο

Το σχολείο μας και οι δράσεις μας εντάσσονται στα παρακάτω δίκτυα: 1. Eco-Schools 2. Young Reporters for the Environment 3. LeAF - Μαθαίνω για τα Δάση 4. Nature Without Garbage 5. Green Corners of My Neighbourhood 6. Erasmus+ 7. eTwinning 8. Το Δίκτυο Πόλεων Βιώσιμη Πόλη   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας