menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Μασκοφόροι μαχητές μικροβίων

Μασκοφόροι μαχητές μικροβίων
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

To σχολείο μας βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή των Χανίων. Συμμετέχει από το 2014 στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» και έχει βραβευτεί για τις δράσεις του με τη Σημαία της Αειφορίας από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Παράλληλα συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Με τη ματιά στραμμένη στους 8 πυλώνες της Αειφορίας, αλλά και στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλοι μαζί αποφασίζουμε δημοκρατικά και ενεργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των ανθρώπων (σημερινών και μελλοντικών) σε όλο τον κόσμο. Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη που τώρα κρατάμε στην αγκαλιά μας και που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και προσπαθούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που ονειρευόμαστε!


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Χιωτάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με την πανδημία του covid-19 να ταλαιπωρεί τον πλανήτη, η επιστροφή στο σχολείο το Σεπτέμβρη έγινε με νέους κανόνες και νέες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού. Στην πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη κατάσταση που όλοι μας αντιμετωπίζουμε, βασικό μας στόχο θέσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο, προασπίζοντας παράλληλα την ψυχική τους υγεία. Στο έργο μας συμμάχους είχαμε δύο «νέους μαθητές», δύο μασκοφορεμένα λούτρινα ζωάκια τα οποία είναι καθημερινά μαζί μας στις τάξεις δίνοντάς μας συμβουλές για τη συμπεριφορά που χρειάζεται να ακολουθούμε για να είμαστε ασφαλείς. Παρέα με τους καινούργιους μας «φίλους» διαβάσαμε ιστορίες, είδαμε βίντεο, τραγουδήσαμε και κάναμε πειράματα που βοήθησαν να διαπιστώσουμε πόσο εύκολα μεταδίδονται τα μικρόβια, αλλά και πώς τα εξολοθρεύει το καλό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών. Ξέροντας, μέσα από τη διαδρομή που ακολουθήσαμε, τους λόγους για τους οποίους έγιναν οι αλλαγές στις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά και ποια είναι τα όπλα μας (μάσκα, αποστάσεις, χέρια καθαρά), αποτυπώσαμε όλη αυτή τη γνώση για την προστασία μας από τον κορονοϊό με λόγια και εικόνες στις αφίσες και στο παιχνίδι που δημιουργήσαμε με τα παιδιά, βοηθώντας να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλάσσουμε την υγεία μας!  

Πατώντας το σύνδεσμο δείτε πώς γίναμε «Μασκοφόροι μαχητές μικροβίων».


Αποτελέσματα / επίδραση

Με τρόπο βιωματικό, μέσα από το παιχνίδι και την παραγωγή υλικού, τα παιδιά κατανόησαν και εμπέδωσαν όσα πρέπει να κάνουμε όλοι μας καθημερινά για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τον κορονοϊό, μένοντας υγιείς! 

 



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ειρήνη Χιωτάκη, Καλλιόπη Δενδράκη, Παρασκευή Αλογδιανάκη, Κωνσταντίνα Μητσοπούλου, Ελισάβετ Γκαρνέτα

Στόχος δράσης

Να ενημερωθούν τα παιδιά για τον κορονοϊό, για τα μέτρα προφύλαξης και για τους κανόνες υγιεινής που χρειάζεται να εφαρμόζουν συστηματικά, ώστε να εμποδίζεται η εξάπλωσή του.

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας