menu

Σύνδεση | Εγγραφή

6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Μαρίζα

Μαρίζα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Αποφασίσαμε για άλλη μία χρονιά να βοηθήσουμε τα αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα της πόλης μας. Έτσι, πριν από το κλείσιμοτων σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς:  Οργανώσαμε bazaar:φτιάξαμε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα στολίδια και με τη βοήθεια του Συλλόγου γονέων και κδεμόνων, μπορέσαμε και τα διαθέσαμε στους γονείς και στους περαστικούς του σχολείου μας. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα:Βγήκαμε στις όμορες το σχολείου μας γειτονιές και τραγουδήσαμε τα κάλαντα. Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε από τις δράσεις αυτές, τα δωρίσαμε στος Σύλλογο "Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης". Έτσι υιοθετήσαμε την Μαρίζα! Εξασφαλίσαμε το φαγητό, τα φάρμακα και την φροντίδα της για έναν χρόνο.


Αποτελέσματα / επίδραση

Υιοθετήσαμε ένα αδέσποτο σκυλάκι την Μαρίζα η οποία είναι η μόνη που επιβίωσε από τα 5 σκυλάκια που βρέθηκαν, από τον σύλλογο Αδέσποτοι Φίλοι, εγκαταλελειμμένα λίγο έξω από την πόλη.

Τα παιδιά έμαθαν να δημιουργούν και να προσφέρουν για το κοινό καλό.



Συνεργασίες

Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης - Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Χαμαλίδου Ευλαμπία, Κιαχίδου Αμαλία, Δελλή Μαρία, Καργιώτη Μαρία, Γιώβη Αθανασία, Στεφανίδου Ρένα, Μαυρομμάτη Όλγα, Καμάρη Ελένη, Τραϊανού Σοφία, Αμανιού Αλεξάνδρα , Αγγελοπούλου Χαρίκλεια, Αλεξίου Μαρία, Γούλα Ιωάννα, Κικιλίγκα Αναστασία

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες (https://www.xanthinea.gr/2024/01/sygkinitiko-to-6o-nipiagogeio-xanthis-yiothetise-tin-mariza)

ανάρτηση στο blog του σχολείου (https://blogs.sch.gr/6nipxan/2024/01/14/mariza/)

ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα (https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid023ZvRuiX8XBh2ETxx8AcVziP7iKKyqs1kiGsiYNLXiPQGzRHRhreTmQKDirma1ee3l&id=100064742227374&paipv=0&eav=Afapxgh-PxV6yphPQHu7qWC7YHNN6nOisTFM_iWMiJ4qYwc0krFOppa0Ehf53A47uhU&_rdr)


Στόχος δράσης

Επικοινωνία και συνεργασία προς επίτευξη κοινού στόχου, καλλιέργεια κοινωνικών ικανοτήτων

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και ευρύτερη κοινωνία.

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος 2023

Τόπος Δράσης

Ξάνθη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας