menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Μαθητική εφημερίδα D-news

Μαθητική εφημερίδα D-news
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Πιστεύουμε στην ισορροπία ανάμεσα στην Παράδοση και την Πρόοδο. Σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας και να ξεπερνάμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των μαθητών μας, των γονέων τους καθώς και της ευρύτερης κοινωνίας. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε Παγκόσμιους Πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα, εφοδιάζοντάς τους με Ικανότητες του 21ου αιώνα, δείχνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού.


Διευθυντής Σχολείου

Δικαιάκος Δημήτριος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Πρόκειται για ένα 24σέλιδο μαθητικό έντυπο σε μορφή pdf αφιερωμένο σε τρεις στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης της UNESCO, και πιο συγκεκριμένα στους στόχους 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση), 13 (Δράση για το Κλίμα) και 16 (Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί θεσμοί). 

 

Καθώς ο στόχος 4 ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό κείμενο- ένθετο το οποίο αποδόθηκε και τυπώθηκε σε γραφή Braille, ενώ στη σελίδα 16 του επισυναπτόμενου εντύπου θα βρείτε ένα QR code, που θα σας ανακατευθύνει σε βίντεο στο οποίο κείμενο ενός μέλους της συντακτικής επιτροπής αποδίδεται στη νοηματική γλώσσα. 

 

Το έντυπο περιλαμβάνει πλήθος άρθρων, έρευνες- ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παιχνίδια γνώσεων, εικαστικά έργα και σκίτσα, ποιήματα και κριτικές θεάτρου, ταινίας και βιβλίου, αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας 30 μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB. 


Στόχος δράσης

- Να έρθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε επαφή με την πραγματική ζωή μέσω της εφημερίδας - Να κατανοήσουν τη δομή μιας εφημερίδας και να έρθουν σε επαφή με τα διαφορετικά είδη του γραπτού και δημοσιογραφικού λόγου - Να εξοικειωθούν με την ανάγνωση ως μία κοινωνική δραστηριότητα - Να εξωτερικεύσουν τις ευαισθησίες, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τρεις στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης - Να καλλιεργήσουν δεξιότητες αναζήτησης και άντλησης πληροφοριών καθώς και ενσωμάτωσής τους σε άλλα κείμενα - Να αυτενεργήσουν και να αυτοσχεδιάσουν - Να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας μέσα από την υιοθέτηση ρόλων - Να αξιοποιήσουν την φαντασία τους για τη γέννηση νέων ιδεών - Να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη κατανοώντας τις λογικές σχέσεις μεταξύ των ιδεών και παράγοντας εναλλακτικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας