menu

Σύνδεση | Εγγραφή

14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης είναι ένα 15θέσιο σχολείο που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό μαθητών από όλες τις κοινωνικές ομάδες της πολυπολιτισμικής περιοχής μας. Το σχολείο μας είναι ανοιχτό στις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και ενεργό όσον αφορά σε δράσεις που προωθούν την μαθητοκεντρικότητα, την βιωματική εμπειρία, την δημοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.


Διευθυντής Σχολείου

Ευθύμιος Ευθυμίου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

   Ένα γυάλινο μπουκάλι δόθηκε σε κάθε παιδί πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και τους ζητήθηκε να το διακοσμήσουν με όποια υλικά και με όποιο τρόπο το καθένα επιθυμούσε. Θα ήταν μια διαφορετική ανακύκλωση! Τα παιδιά επέστρεψαν τις κατασκευές τους μετά τις διακοπές, γι' αυτό και αρκετά μπουκάλια είχαν χριστουγεννιάτικο ή χειμωνιάτικο θέμα. Τα μπουκάλια μεταμορφώθηκαν σε αμυγδαλιά,σκιάχτρο,χιονάνθρωπο,θησαυρό... Άλλα ήταν γεμάτα με ζάχαρη και καφέ,μακαρόνια,αλάτι ή απορρυπαντικό,ψεύτικο χιόνι,πομ-πομ και πούλιες,πλαστελίνες,κομφετί και ένα σωρό άλλα υλικά...Ως και λαμπάκι υπήρχε σε ένα μπουκάλι! Το κάθε παιδί παρουσίασε την κατασκευή του στην τάξη και είπε λίγα λόγια γι' αυτήν. Επειδή,όμως, ο ενθουσιασμός των παιδιών και της δασκάλας ήταν μεγάλος και το αποτέλεσμα των κατασκευών πραγματικά υπέροχο, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή "έκθεση μπουκαλιών". Φτιάξαμε προσκλήσεις σε σχήμα μπουκαλιού, τις μοιράσαμε σε όλες τις τάξεις του σχολείου και τέλος υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες της έκθεσης!

Πολλά ήταν τα οφέλη αυτής της δραστηριότητας. Τα παιδιά άφησαν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους να τα οδηγήσει σε ένα ομορφο αισθητικά αποτέλεσμα,γέμισαν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους,πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά,ανακύκλωσαν με πρωτότυπο τρόπο ένα γυάλινο μπουκάλι και φυσικά ξενάγησαν και φιλοξένησαν τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου στην έκθεση μπουκαλιών. Το αίσθημα της χαράς, της δημιουργικότητας και της φιλοξενίας ήταν διάχυτο στην τάξη μας για πολύ καιρό!                                                                                                              Τελικά με απλά και ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και με τη συνεργασία μπορείς πολλά να κάνεις! 


Στόχος δράσης

1.Καλλιέργεια φαντασίας και δημιουργικότητας 2.Ανάπτυξη δεξιοτήτων κίνησης 3. Καλλιέργεια πρακτικής νοημοσύνης 4. Έκφραση συναισθημάτων ή σκέψεων 5. Συμμετοχή στην ανακύκλωση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας